Online rendezvények – Az iparkamara is folyamatosan alkalmazkodik az új helyzethez

Egyre több vállalkozás áll át az online jelenlétre és a webes kereskedelemre, illetve egyre többen veszik igénybe a Széchenyi Kártya lehetőségeit. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is egyre inkább átállt az online jelenlétre, e-mail formájában is tájékoztatják a kamarai hozzájárulást befizető vállalkozásokat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara folyamatosan alkalmazkodik az új helyzethez, az eseményeket ugyanis online szervezik a járvány idején. Ezeket az online eseménynaptár tartalmazza, azonban kimaradnak belőle azok a rendezvények, amelyek alapja a személyes találkozás lenne.

„Az üzemlátogatások, az üzletember-találkozók elmaradnak, de szervezzük az adófórumot, ami január 26-27-én, először online módon lesz megtartva. A Piac és Profittal is szervezünk közös rendezvényt, illetve minden olyan szakmai klubnak és mesterszakmai tagozatnak az eseményeit, akikkel közvetlen kapcsolatban voltunk, és nagyon sok hasznos és érdekes eseményük volt, például üzemlátogatások, szakmai találkozók, azokat is online módon olyan programokra szeretnénk koncentrálni, ahol tudjuk tovább vinni ezeket a tagozatokat, illetve tudunk hasznos tanácsokat adni” – mondta el televíziónknak Nagyné Varga Katalin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára.

Online nyitás

Ez a kamara számára is komoly kihívást jelent, azonban a vállalkozóknak is hozhat változást. Leginkább abban az esetben, ha egy online találkozóhoz valamilyen fejlesztés, program vagy gépbeszerzés kapcsolódik. A Vállalkozz Digitálisan program keretében azonban várják az ügyfelek megkeresését, a kamara weboldalán és közösségi oldalán pedig számos hírrel és újdonsággal várják a látogatókat.

„Tájékoztató leveleket azok a vállalkozások kapnak, akik a regisztrációs kötelezettségüknek, illetve a kamarai hozzájárulás befizetésüknek eleget tettek, ez minden évben törvényi előírás szerint március 31-e, és a rendszer figyeli azt, hogy ki az, aki befizette az 5 ezer forintos kamarai hozzájárulást, nyilván, aki évek óta nem tett ennek eleget, az évek óta nem kapott tőlünk levelet és tájékoztatást.”

A főtitkár hozzátette, a pályaorientációs tevékenységeket is online és videós formában szervezik, illetve olyan eseményeket is szerveznek, amelyek a pandémiás helyzetről adnak tájékoztatást, hiszen folyamatosan jelennek meg olyan rendeletek, amelyek közvetlenül a vállalkozásokat érintik. Jól látszik a megkeresésekből, hogy sok vállalkozás szeretne informatikai fejlesztéseket végrehajtani, sokan állnak át az online jelenlétre és a webes kereskedelemre. Ezek mellett az is látszik, hogy megemelkedett a Széchenyi Kártya forgalma is, ehhez előre egyeztetett időpontban várják a vállalkozókat.