Különleges bemutatók – Rendvédelmi napot tartottak a Kossuth téren
Fotó: Illusztráció

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága, Bevetési Igazgatósága, Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a MH. 5. Bocskai István Lövészdandár, a 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala megyei rendvédelmi napot rendezett Nyíregyházán, a Kossuth téren.

A NAV Pénzügyőr Zenekarának koncertje, a rendvédelmi szervek dinamikus bemutatói, például keresőkutya akció közben, konténertűz, intézkedés taktikai bemutató és műszaki mentés is látható volt a Kossuth téren rendezett rendvédelmi napon. Ezek mellett különböző járművek, eszközök és fegyverek bemutatója is várta a járókelőket. A rendezvény vendége volt Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetéséért felelős államtitkár.

A rendvédelmi szolgálat, illetve a fegyveres szolgálat egy speciális élethelyzetet jelent minden embernek, nagyon erősen különbözik attól, mint amit az ember általában munkaviszony keretében végrehajt. Ez egy olyan hivatás, ami a társadalom szolgálatának egy direkt módja, és ez megkülönböztetett figyelmet kell, hogy jelentsen.”

A rendvédelmi napon valamennyi rendvédelmi szervezet képviseltette magát, és olyan különlegességeket is bemutattak, mint például a NAV légpárnás hajója, a különleges tűzoltósági járművek, vagy a büntetés-végrehajtás rabszállító buszai.

Az idei rendvédelmi napot a NAV szervezi, ennek az az oka, hogy Lónyai Menyhért, a kiegyezés pénzügyminiszterének a születésének a 200. évét ünnepeljük, ami a NAV számára egy nagyon fontos esemény. Ő hozta létre a NAV jogelődjét, a pénzügyőrséget. Az eseményen részt vevő szervek ismertek a társadalom számára, minden olyan szerv, amely fegyveres szolgálatot lát el, képviselteti magát.”

Az államtitkár hozzátette, a belső rend fenntartása érdekében dolgozó szervek, valamint az ország pénzügyi, gazdasági érdekeinek érvényesítése szempontjából fontos szervek mellett a külső védelemért felelős honvédség is részt vett a keddi rendvédelmi napon.