Kondiparkok – Összesen 27 szabadtéri sportpark lesz elérhető városszerte
Fotó: Szarka Lajos

Rozsrétszőlőn elkészült, a Kertvárosban és a Stadion utcán pedig folyamatban van a kondiparkok kialakítása. A Nemzeti Szabadidős – Egészség és Sportpark Programban közel 210 millió forintos, 100 százalékos támogatást nyert Nyíregyháza MJV Önkormányzata, amelyből összesen kilenc új sportpark épül a városban.

Rozsrétszőlőn is elkészült a „D” típusú sportpark, ez a 150 négyzetméter alapterületű, 15 elemből álló szabadtéri kondipark. A műszaki átadás még várat magára, azonban a kivitelezési munkálatok már befejeződtek. A Nemzeti Szabadidős – Egészség és Sportpark Program keretében történt a beruházás, amelyre az önkormányzat sikeresen pályázott 2018-ban.

„Ez a kondipark Rozsrétszőlő szabadidős központjában készült el, itt van mellettünk a sportpálya, egy játszótér és az iskola is. Nagyon örülünk neki, az itt lakók már régóta várták, hogy mikor készül el, reméljük, hogy az időjárás jobbra fordul a tavasz közeledtével, és akkor majd kicsik és nagyok egyaránt birtokba vehetik” – mondta el Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő.

Összesen 27 kondiparkunk lesz

A meglévő 18 kondiparkhoz tavaly elkészült 4, plusz idén még további 5 épül meg, így összesen 27 ilyen szabadtéri sportpark lesz elérhető városszerte. Ezek egy része iskolák közelében van, de népszerűek az idősek közt is. A kilenc, új „D” típusú sportpark mindegyike 15 elemből álló, 150 négyzetméter alapterületű szabadtéri kondipark lesz.

„Jelenleg már a kettes ütem zajlik, hiszen decemberben átadtunk már 4 helyszínen parkokat, most pedig a kettes ütem keretében, akik a környéken laknak, láthatják, hogy egyrészt a Kertvárosban, az Óvoda utcai játszótéren, másrészt Rozsrétszőlőn a focipálya mellett, illetve a Stadion utcán a tömbbelsőben az alépítményi munkálatok már elkészültek, jövő héttől, ha az időjárás is engedi, megindulnak az eszközöknek a telepítései, tehát ha minden jól megy és a TÜV minősítés is engedi, márciustól már újabb 3 parkot használhatnak a nyíregyháziak” – mondta el Hornyák Enikő sportreferens.

Futókörök

A sóstóit és a Bessenyei térit követően tavaly elkészült az új 1,5 kilométer rekortán a Bujtosi Városligetben, ezt követően pedig az új sportparkok mellett két új 200 méteres futókör is létesül Nyírszőlősön és a Malomkertben, melyek munkálatai szintén megkezdődtek február második hetében. A sportparkok 100, a futókörök 50 százalékos támogatás mellett épülnek meg. A beruházás költsége pedig összesen közel bruttó 210 millió forint.

Kapcsolódó galéria

Kondipark Rozsrétszőlőn