Ételosztás a rászorulóknak – Kacsát és ajándékcsomagot kapnak a héten

Kétezer kilogramm kacsát és több mint 700 ajándékcsomagot osztanak ki a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ ügyfelei között. A húst a Human-Net Alapítvánnyal együttműködve, a Magyar Élelmiszerbank támogatásával biztosítják, az ajándékcsomagokat pedig Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata finanszírozza. A központ ezzel az akcióval csaknem hatszáz családnak tud segíteni a napokban.

 

Folyamatosan érkeztek a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ autóihoz a Huszártelepen élők, szerda délelőtt itt kezdődött az intézmény ételosztása. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családoknak nagy segítség az ajándékcsomag, mindenki kapott kacsát, valamint egy másik doboz élelmiszert is. Az ételosztás mellé állt az önkormányzat is, az át nem vett karácsonyi csomagokat felajánlották a rászoruló családok részére, így ezeket is kiosztják a következő napokban.

„Együttműködve a Human-Net Alapítvánnyal, a Magyar Élelmiszerbank támogatásával közel kettőezer kilogramm tisztított kacsát fogunk kiosztani, elsősorban a látókörünkben élő hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű ügyfeleinknek. Ezt az osztást a mai napon kezdtük itt, a Huszár lakótelepen, holnap az Északi Telephelyünkön, illetve holnapután a Déli Telephelyünkön folytatódik” – mondta Lengyelné Pogácsás Mária, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ Északi Telephelyén, a Május 1. tér 10. szám alatt, valamint a Déli Telephelyén, a Vécsey utcán várják az ügyfeleket, akik szintén megkapják ajándékba a kacsát és az élelmiszerekből álló ajándékcsomagot is. A napokban így várhatóan több mint hatszáz családnak tud segíteni az intézmény.