Adomány – Több mint 800 ezer forintnyi segítség érkezett a Jósa András Oktatókórházba

Több mint nyolcszázezer forint értékű adománnyal segítette a Jósa András Oktatókórházban dolgozók munkáját a nyíregyházi Rotary Club. A gyűjtéshez nyíregyházi magánszemélyek, illetve itt működő cégek, vállalkozások is csatlakoztak. A felajánlással a COVID-ambulancia, az infektológiai, valamint a gyermekosztály munkáját segítik.

A Jósa András Oktatókórházban látják el három megye kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos állapotú koronavírus-fertőzött betegeit, ezért a korábbiakhoz képest megugrott a betegforgalom a járvány miatt. Az egészségügyi dolgozók munkáját a Rotary Club is szerette volna segíteni, valamint céljuk volt, hogy az éppen kórházi ápolásra szoruló, beteg gyermekek hétköznapjait is szebbé tegyék. 

„Kiegészült a támogatásunk a COVID ellen küzdő dolgozókon kívül a gyerekosztállyal is, szerettük volna egy kicsit ezt a karácsonyi tumultust megelőzni, és hogy mi is tudjunk örömet szerezni a gyerekeknek, amikor már egy kicsit lecsendesült a világ” – mondta el Kovács Krisztián, a nyíregyházi Rotary Club elnöke.

Az adomány összértéke meghaladja a 800 ezer forintot, amelyet a COVID-ambulancia, az infektológiai, valamint a gyermekosztály részére juttattak el szerda délelőtt. 

„Mi játékokat, folyadékokat kaptunk, amelyeket a gyerekeknek ma átadunk. Minden kisebb játéknak, akár egy pici labdának is nagyon fognak örülni, és egy ajándékkal távoznak majd, mert amikor hazamennek, ezt odaadjuk nekik, hogy az otthonukban is tudjanak ezekkel a játékokkal játszani” – mondta el dr. Dicső Ferenc, a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa. 

A főorvos hozzátette, a gyermekosztályt többféleképpen is lehet támogatni, akár a kórházba bevitt adományokkal, a 30 éve működő Beteg Gyerekekért elnevezésű alapítványon keresztül, vagy a kórház PR osztályán keresztül is.