Hétfőn is Mozdulj Nyíregyháza! – Senior torna, zenés gyermektorna és funkcionális edzés
Fotó: Illusztráció

Minden korosztály talál számára megfelelő mozgásformát a Mozdulj Nyíregyháza! hétfői online mozgásrendjében.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Mozdulj Nyíregyháza! facebook oldalán megadott időpontokban élő adásban jelentkeznek be számos mozgásforma oktatói.

Hétfőn 9 órától SENIOR TORNA várja az idősebb generációt. A szenior korúaknak szervezett foglalkozásokon az egyensúly-, izomerő-, reakcióidő-javító gyakorlatok jótékony hatását kihasználva mozgásgyakorlatok tanításával fokozzuá az egyensúlyozási képességet, a gerinc tartási képességeit. A mozgás továbbá fokozza a csonttermelést, erősíti az izomzatot, ezáltal javítja a testtartást. Megfelelő gyakorlatok végzésével megelőzhető a csontritkulás kialakulása. A foglalkozást a Human Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Ezzel a programmal startol az online mozgásrend, az első alkalom sikeréről ide kattintva olvashat bővebben!

Délután 17 órától ZENÉS GYERMEKTORNÁVAL folytatódik a mozgásrend.
A 6–12 éves korú gyermekeknek szervezett foglalkozás keretében a zenére végzett mozgásformákkal játékosan fejlesztik a koordinációs és ritmusérzéket. A foglalkozást Balázsné Baraksó Éva tartja.

18.00 órától pedig egy minden porcikát átmozgató FUNKCIONÁLIS EDZÉSEN vehetnek részt az otthon is mozogni vágyók. Ez egy saját testtel végzett mozgásforma, mely a mozgásminőség fejlesztésén alapulva a test természetes mozgásait és a test saját súlyát használja eszközként. Az ízületek és a törzs megerősítése által fejlődik a koordinációs képesség és a funkcionális erő, nő a terhelhetőség. Komoly anyagcsere-fokozó és zsírégető hatása által kitűnő az alakformáló hatása. Anaerob edzések azoknak, akik szeretnek „mindent beleadni”. A foglalkozást tartja Tarnóczy Zalán (Underground Funkcionális Edzésközpont). A foglalkozásról ide kattintva olvashat bővebben!