Harmadával nőtt a vendégek száma Nyíregyházán

Nyíregyháza 2022. évi vendégforgalma minden képzeletet felülmúlt; a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján a vendégéjszakák száma megközelítette a 440 ezret, 2021-hez képest pedig mintegy 30 százalékos emelkedést jelent a vármegyeszékhelyen töltött vendégéjszakák számában.

Magyarországon csak néhány turisztikai térségnek sikerült túlszárnyalnia a rekordévnek számító 2019-es esztendő vendégforgalmi adatait, a legkiemelkedőbbnek mind közül a Tokaj és Nyíregyháza térsége 30 százalékos növekedése bizonyult. A régió legtöbb vendégéjszakáját Nyíregyházán töltik a turisták.

„A 2022-es év országos szinten is egy kiemelkedő év volt, a NTAK adatai alapján 2022-ben 160 ezer vendég 440 ezer éjszakát töltött nálunk. Ez egy jelentős szám, mely dinamikáját tekintve még jelentősebb, hiszen 2021-ben 110 ezer vendég 338 ezer éjszakát töltött nálunk. Ez a növekedés országosan is példaértékű, ez 30 százalékos emelkedést jelent, amit nem produkált más az országban” – mondta el Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.  ügyvezetője.

A folyamatos és tudatos fejlesztések, az utóbbi évek színvonalas szálláshely-beruházásai, a vonzó attrakciók is hozzájárultak, hogy egyre többen érdeklődnek Nyíregyháza iránt.

„Nyíregyházán ezekkel az adatokkal túlszárnyaltuk a 2019-es évet, szeretnénk még több vendéget fogadni, ezért komoly munkába kezdtünk, közösen az attrakciókkal, és tovább folytatjuk a marketingkampányokat elsősorban a szomszédos országokban, annak reményében, hogy még többen érkezzenek hozzánk az idei évben” – tette hozzá az ügyvezető.

Az új év nyitányaként Nyíregyháza is meghívást kapott a 30. jubileumát ünneplő Turizmus Évadnyitó Gálára. A rangos szakmai eseményre jelent meg az a kiadvány, amely a turizmus-vendéglátás ágazat 50 fontos szereplőjét mutatja be. Ebben immár harmadik alkalommal emelik ki azokat a városvezetőket, akik a legtöbbet tesznek városuk turisztikai fejlődéséért. Nyíregyháza turisztikai eredményeit elismerve sorozatban harmadjára választották az ország TOP 10 polgármestere közé dr. Kovács Ferencet.