Gyereknap – Számos programmal várják majd a Sóstói Múzeumfaluba látogatókat

Többek között koncertekkel, bábelőadásokkal és kedvezményes belépési lehetőséggel várják a családokat a hétvégi gyermeknapon a Sóstói Múzeumfaluban. A szórakoztató és ismeretterjesztő programok mellett kemencében sült finomságok és egy ajándék kakasos nyalóka is várja majd a látogatókat.

Nyíregyháza város önkormányzatával szervez közös gyermeknapot a Sóstói Múzeumfalu. A skanzen bejáratánál egy minifalu várja a legkisebbeket, ahol a gyerekek szórakoztatásáról fából faragott állatok gondoskodnak, a felnőttek pedig audioguide-on ismerhetik meg a látottakat, akár több nyelven is. A gyereknap alkalmából számos szórakoztató programmal készülnek a Sóstói Múzeumfaluban.

„Programokkal, tipikusan családoknak, gyerekeknek szóló műsorokkal készülünk, és főleg nyíregyházi előadókat hívtunk el. Természetesen kedvezményes jegyárral várjuk a belépőket, és 6 év alatt ingyenes a múzeumfalu, és aki a vendégünk lesz, az egy kakasos nyalókát kap tőlünk, ennek a készítését a mézeskalács műhelyben sokszor szoktuk bemutatni”mondta el Baloghné Szűcs Zsuzsanna, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója.

Ezeken kívül aktív élőporták is üzemelnek majd a hétvégén, ha valaki szeretné megismerni a szövést vagy a korongozást, ezt megteheti, illetve megnézheti azt is, hogy hogyan készülnek a finomságok a kemencében.