Gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát a Continental Aréna szomszédságában

Tavaly szeptemberben mintegy 200 kutat fúrtak le, a szivattyúk pedig folyamatosan dolgoztak a munkaterületen. Akkor talajvízszint-süllyesztést végeztek a Continental Aréna szomszédságában. Október 19-én ünnepélyes keretek között tették le a városi uszoda alapkövét. Novemberben pedig már kirajzolódtak a medenceterek vonalai. A munkálatok azóta is gőzerővel zajlanak. A szemek elől elzárt területen folyamatosan dolgoznak.


További képekért kattintson a fotóra!

 

Az új sportlétesítmény építésére az AQUA SE pályázott. A beruházással kapcsolatosan korábban városi, közgyűlési döntés is született: Nyíregyháza támogatja a TAO-s fejlesztést, a beruházáshoz a területet, ingatlant a megyeszékhely adja. Amint megtörténik az uszodának a használatba vétele, a létesítmény önkormányzati tulajdonba kerül. A beruházás mintegy 2 és fél milliárd forintból valósul meg. Ennek 750 millió forint az önereje, ám a város ezt az összeget is megkapja: a magyar kormány támogatja a fejlesztést. Balogh Tamás, az AQUA SE irodavezetője elmondta:

Elég zord volt az elmúlt időszak az időjárás tekintetében, de a munka nem áll meg, most például zajlik a kiszolgálóhelyiségek alapozása, sőt már az uszodatechnológiának a szerelési munkálatai is, a medenceterek körvonalazódtak, jó ütemben halad a munka.

További képekért kattintson a fotóra!

Az uszoda 10 pályás nagymedencéje 220 centiméter mély és 50 méter hosszú lesz. Ez méretben akkora, mint a Júlia Fürdő nagymedencéjének a négyszerese. Tanmedence, öltözők és egy közel 300 fős lelátó is helyet kap majd az épületben. A létesítmény nettó alapterülete több mint 4300 négyzetméter. A tervek szerint idén őszre készül el a Bujtosi Uszoda.


Dér Vivien