Egy éve közlekednek városunkban a CNG-hajtású autóbuszok!

41 új CNG, azaz sűrített földgázzal működő busz érkezett 2018 év elején Nyíregyházára, a megyeszékhely 7 milliárd forintos fejlesztésének keretében. Egy évvel ezelőtt, februárban indult el a próbaüzem, a járművek azóta fennakadás nélkül, menetrendszerűen közlekednek.

A legtöbb utas megszokta, megszerette a CNG buszokat. A járművek modernek, csendesebbek, mint elődeik, a tömegközlekedést választók pedig ingyenes WiFi-t is használhatnak az új buszokon.

További képekért kattintson a fotóra!

Nyíregyháza helyi közösségi közlekedés fejlesztésére indított projektjének köszönhetően az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. működése történetében egyedülálló fejlesztésben vehet részt – hangzott el az Önkormányzat és az ÉMKK közös, az üzemeltetés tapasztalatait összegző sajtótájékoztatóján. A megyeszékhely alpolgármestere, Jászai Menyhért kiemelte:

Az utazóközönség elégedett, hiszen a járművek korszerűek, kényelmesek, légkondicionáltak, alacsony padlósak és alacsony zajterheléssel működnek.

Az üzemeltetési tapasztalatok szerint, minden járművet érintő sorozathiba nem merült fel; a tájékoztatón a járművek biztonságos és rendkívül környezetkímélő technológiájáról is szóltak. Ujj Zsuzsanna, az ÉMKK PR vezetője elmondta:

A buszok EURO6-os követelményeket teljesítenek a károsanyag-kibocsátás szempontjából; mintegy 86%-nyival kevesebb káros anyagot juttatnak a város levegőjébe egy ugyanilyen darabszámú, diesel-üzemű flottához képest.

További képekért kattintson a fotóra!

A 7 milliárd forintos fejlesztés keretében egy CNG-töltőállomást is építettek a Tiszavasvári úton, a régi laktanya területén. Dr. Podlovics Roland projektvezető hangsúlyozta:

Egy telephelyet is építünk, pályázati forrásból – ennek a helyszíne a Tiszavasvári úton lesz, ahol a töltőállomás is található.

A telephely várhatóan 2021 őszére készül majd el.

 

Dér Vivien