Fotók! Rippl-Rónai-kiállítás – Festmények érkeztek a Jósa András Múzeumba
Fotó: Szarka Lajos

Megérkezett a Rippl-Rónai életmű-kiállítás képeinek az egyharmada a Jósa András Múzeumba. A tárlat november 4-én nyílik, és öt hónapon keresztül lesz látható az egyedülálló, 160 alkotást tartalmazó gyűjtemény.

„Rendőri felvezetéssel érkezett az a teherautó, amely a Rippl-Rónai-festményeket szállította a Jósa András Múzeumba. A kicsomagolás után átvizsgálták a képeket, majd a kiállítótérben elkezdték sorba rendezni őket. A tárlat Rippl-Rónai életművét mutatja majd be, Európában is egyedülálló módon, ugyanis a múzeum 160 alkotást gyűjtött össze” – mondta el dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója.

Ez nem egy összeállított kiállítás, amely érkezett valahonnan, hanem mi magunk rendeztük meg ezt a kiállítást. Mi magunk kértük kölcsön a festményeket magángyűjtőktől, a Szépművészeti Múzeumtól, a Kaposvári Múzeumtól, és egy óriási magángyűjtőtől, Antal-Lusztigtól. Így állt össze ez a 160 festmény, amelyet máshol még nem lehetett látni. Amikor vége az öt hónapos kiállításnak, akkor pedig visszakerülnek a tulajdonosokhoz az alkotások.

A képeket maximális biztonság mellett állítják ki 3 teremben, amelyekben egyszerre legfeljebb 20-25 látogató lehet bent. Magyarország jelenleg legtöbbet érő alkotójának képei az aukciósházakban több száz millió forintért cserélnek gazdát, mondta el a múzeumigazgató, aki hozzátette, a művész leghíresebb festményeit állítják majd ki a múzeumban, november 4-től.

Kapcsolódó galéria

Rippl-Rónai festmények érkeztek