Faápolási munkálatokat végeznek keddtől a NYÍRVV szakemberei a Kiss Ernő utcán

Faápolási munkálatokat végeznek keddtől a NYÍRVV szakemberei a Kiss Ernő utcán

Ebben az ütemben a Kiss Ernő utcán a Kölcsey Ferenc és Deák Ferenc utca közötti szakaszon végzünk munkálatokat január 08-09-10-11. között. Arra kérjük a lakókat és az arra közlekedőket, vegyék figyelembe a forgalomkorlátozásokat és ne parkoljanak ezen az útszakaszon.

 

Nyíregyháza faállományának egy része elöregedett, ezért Társaságunk fontosnak tartja, hogy megújítsuk, valamint felújítsuk ezeket a területeket. Az utcák mentén található platánfasorok faápolási-ifjítási és koronaalakítási- munkálatai kezdődtek el december 19-től.

A fák koronái szétterültek, különböző környezeti hatások érik például: esőzés, hóesés, szél. A szélsőséges időjárás miatt, az ágak nagymértékben terhelődnek, így balesetveszélyes és a vagyonbiztonságot is veszélyezteti.

 

Társaságunk célja, hogy a fák koronáit ifjítással ismét stabillá tegyük megelőzve ezzel az esetleges ágletöréseket, baleseteket.

A koronaifjítás során a vágott sebfelületeket sebkezelő anyaggal vonjuk be, megelőzve ezzel a további korhadást és a kártevők, kórokozók fatestbe történő bejutását.

A fenti eljárásokkal még az idős fák élettartamát is jelentős mértékben meg tudjuk hosszabbítani.

 

A munkavégzés időpontját az időjárási körülmények befolyásolhatják!


Forrás: NYÍRVV