Ez történt Nyíregyházán – Fórumok, szakmai napok, faültetés és egy újabb kiállítás!
Elmúlt heti hírösszefoglalónk következik.
Egyre hatékonyabb a munkaerő-közvetítés térségünkben – Munkáltatói fórumot tartottak
A Pénzügyminisztérium álláskeresők és a közfoglalkoztatottak hatékonyabb elhelyezését célzó programját először Hajdú-Biharban, Borsod-Abaúj-Zemplénben és Szabolcs-Szatmár-Beregben indították el. Megyénkben a program keretében, az elmúlt hónapokban 3800 kihelyezés volt már vállalkozásokhoz, hangzott el egy keddi, munkáltatói fórumon a Megyeházán.
Szabolcs megyében is sikeres a program.
 
Nevelőszülőket toboroztak Nyíregyházán – Hazánkbn mintegy 5200 nevelőszülő van
Civil, egyházi és állami fenntartású nevelőszülői hálózatok képviselőit, így többek között a gyermekvédelemben dolgozó szakembereket, nevelőszülőket, valamint érdeklődőket is meghívtak a Befogadlak Nevelőszülői Program nyíregyházi, toborzó rendezvényére.
Nagy segítség lesz a nevelőszülői gyed.
 
Folytatódó polgármesteri fásítási akció, ezúttal a Hősök terét díszíti új fasor
Az elmúlt nyolc esztendő például ezernyi fával, 70 km kerékpárúttal és 100 játszótérrel gyarapította Nyíregyházát. Most, a polgármesteri fásítási akció eredményeként újabb kilenc gazdagítja a belvárost, az ámbra fasor szerda reggeli ültetésében dr. Kovács Ferenc is közreműködött a Hősök terén.
Zöldebb és egészségesebb város.
 
Gazdaság és szakképzés – Szakmai napot rendeztek a Szakképzési Centrumban
A dinamikusan fejlődő Nyíregyháza egyik ipari húzóágazata a vegyipar, a gumi– és műanyagipar. A szakképzés, a munkaerőpiac, a város, a kamara, a Parlament, illetve a szaktárca képviselőjének részvételével rendeztek szakmai napot a Szakképzési Centrumban, a már folyamatban lévő képzési stratégia megvitatására.
Komoly fejlesztéseket terveznek.

Értékes barangolás – Megrendezték a megyei döntőt, a cél az országos megmérettetés!
35 megyei diákcsapat regisztrált az Agrárminisztérium által kiírt országos vetélkedőre, melynek első fordulójában 25 kérdésből álló feladatlapot kellett kitölteni.
Hagyományőrző programok színesítették a versenyt.
 
Újabb szenzáció a Jósa András Múzeumban! Dr. Csont Nyíregyházán rendel
Bizonyára már mindenki hallott a 2005 óta futó Dr. Csont nevű amerikai televíziós sorozatról, ami arról szól, hogy az epizódok során az FBI munkatársai egy vagy több halottat találnak, akiket a csontjaik alapján kell azonosítani, illetve akikről a maradványokból derítik ki, hogy milyen körülmények vezettek a halálukhoz. Valami hasonlónak lehetünk szemtanúi Nyíregyházán is, csakhogy ezúttal nem a televízió-képernyők előtt, hanem a Jósa András Múzeumban, ugyanis megnyílt a Szóra bírt csontjaink című kiállítás.
Megelevenedik a király arca is.