Az Év Szállása – Két nyíregyházi hotel a dobogó élén
Fotó: Illusztráció

Tizedik éve méreti meg magát a turisztikai ágazat a Szállás.hu által alapított Év Szállása versenyen. A vendégek és a szakmai zsűri idén közel 15 ezer szálláshely, 500 település és 7300 attrakció közül választotta ki a legjobbakat.

Az Év Szállása versenyen ezúttal két nyíregyházi hotel is dobogós lett: a 4 és 5 csillagos hotelek kategóriájában, 70 szoba alatt az első helyen a Sziget Hotel, a második helyen pedig a Pangea Hotel tündököl.

Szállodánk az Év Szállása díjon indult a Szállás.hu jóvoltából, ezen az összes szálláshely megmérettetik, akik regisztrálva vannak az oldalon, és mi a 4 és 5 csillagos hotelek kategóriájában, 70 szoba alatt az első helyen végeztünk. Ez nagyon sokat jelent nekünk, mivel nemrégen nyitottunk, így elég új a hotel ahhoz, hogy már egy ekkora elismerést kapjunk. Az egész csapat számára nagyon sokat jelent, hogy így elismer minket egy szakmai bizottság, amely a Szállás.hu-nál van” – mondta el Erdélyi Edvárd hoteligazgató.

A Sziget Hotel az egyik legújabb Nyíregyházán, az orosi városrész központjában, csendes környezetben, az Erdélyi Major és egy horgásztó ölelésében várja vendégeit. A Pangea Hotel Nyíregyháza üdülőövezetében, Sóstógyógyfürdőn található, Magyarország egyedülálló állatkerti szállodájaként pedig földtörténeti utazásra invitálja vendégeit, közvetlenül a Nyíregyházi Állatpark területén. A két nyíregyházi szálláshely múlt héten, Budapesten vette át az elismerő szakmai díjat.

A hotelről azt kell tudni, hogy egy sziget közepén van, egy tó veszi körül, a természet lágy ölén vagyunk, csend, nyugalom és a zöld környezet jellemző ránk. 20 szobával üzemelünk jelenleg, később ez tovább bővíthető, jelenleg 60 főt tudunk befogadni, és az ő teljes mértékű ellátása és szórakoztatása a fő célunk.”

A hoteligazgató hozzátette, a pandémia utáni időben nyitottak meg, így egy nagyon jó időszak áll mögöttük, nagy kereslet volt akkor a hazai szálláshelyek iránt, ami segített nekik új szállodaként a kezdeti beindulásban.