Ajándék lapcsánka az adventi forgatagban
Fotó: Trifonov Éva

Frissensült lapcsánkával várta a forgatag látogatóit a nyíregyházi önkormányzat. Már hagyománynak számít, hogy az adventi időszakban csütörtök délutánonként ezzel a nyírségi étellel kínálják a sétálókat.

Lapcsánka, lepcsánka, tócsni, röszti – több neve is van a reszelt nyers krumplival és liszttel készült ételnek, ami fontos étele az adventi forgatagoknak. Hosszú volt a sor csütörtök délután az egyik faháznál a vásárban, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának a standjánál most is lapcsánkával kínálták az arra sétálókat. A helyi ételkülönlegességet sokan szeretik.

„Az adventhez hozzátartoznak a látványosságok a főtéren, melyben részt vesznek a helyi iskolások és óvodások, és itt, a forgatagban is sok dologgal találkozhatnak. A lapcsánkaosztás is szerves része ennek a programnak, már 12 éve minden csütörtökön találkozunk itt ebben az időszakban, és az önkormányzat jóvoltából tudunk lapcsánkát osztani azoknak, akik megtisztelnek minket és felkeresnek itt” – mondta el Bajnai Kornél képviselő.

Még jövő héten és a jövő hét utáni héten is érdemes ide elsétálni és csütörtökön fél négytől megkóstolni az igazi helyi lapcsánkát a forgatagban. Többéves hagyomány Nyíregyházán a lapcsánka kínálása, legközelebb december 15-én, csütörtökön lesz hasonló alkalom, ugyanezen a helyszínen.

Kapcsolódó galéria

Frissen sült ajándék lapcsánka a karácsonyi forgatagban