Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézmény


Bemutatkozás
Az intézmény neve: Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézmény
Az intézmény címe: 4400. Nyíregyháza, Fazekas János tér 14. sz. Tel:06-42-512-925
Az intézmény email címe: margareta@netra.hu

"A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jó kedvvel, tevékenységre tevékenységgel felel."Mérei Ferenc

Ajánljuk Óvodánkat mindazon gyerekek szülei számára:
• Akiknek fontos, hogy gyermeküknek nyugodt, kiegyensúlyozott óvodáskora legyen.
• Akik szeretnék gyermekükkel a világot úgy megismertetni, hogy azt cselekvés közben, tapasztalhassa, „kézzel fogható” legyen a gyermekük számára.
• Akik nem felejtették el, hogy ennek az életkornak a legfontosabb alkotóeleme a játék, ami ezernyi lehetőséget termet a világgal, a környezettel való megismerkedésre.
• Akiknek fontos a nyíltság, az őszinteség, ahol szabad a kommunikáció, ahol mindenki mindenkinek fontos, minden egyén önálló lény.
• Ahol a tanulás lehetőség, és a választott módszerek, eszközök jól szolgálják a gyermekek egyéni fejlődésének ütemét.

Intézményünk 8 gyermekcsoporttal működik, melyben vállaljuk a 3-7 éves korú, gyermekek nevelését.

Csoportjaink:
1. Süni csoport
2. Katica csoport
3. Csiga csoport
4. Micimackó csoport
5, Pillangó csoport
6. Tulipán csoport
7. Napsugár csoport
8. Gyöngyvirág csoport
Óvodai nevelési év rendje: szeptember 01-től, augusztus 31-ig tart.

Környezetünk:

Óvodánk a város egyik lakótelepének Örökösföldnek a központjában található. Több mint 30 éve kezdte meg a működését,1984.november 5-én fogadott először óvodás gyerekeket. A Margaréta nevet 1997-ben vette fel.2012-ben intézményi átszervezések során lett óvodánk a Tündérkert Keleti Óvoda tagintézménye.

Óvodánk a 2013/14 nevelési évben került felújításra, melynek során megújult az épület külső homlokzata, színesebb, gyermekbarátibb lett. Az óvoda 8 csoporttal, tálalókonyhával, tornateremmel rendelkező épület. Gyermekeink tágas, világos, színesen berendezett csoportszobákban tölthetik mindennapjaikat. Az óvoda épületét tágas udvar veszi körül, amelyben minden csoportnak különálló udvarrésze van. Az udvaron található fák, füves területek, igényesen kialakított virágos kiskertek, a gyermekek igényeinek megfelelő fajátékok, babaházak teszik színesebbé, otthonosabbá az óvodásaink közvetlen környezetét.

Fedett műfüves pálya várja a focit kedvelő óvodásokat.

Városi cégeink