Körözési akciót tartott a Nyíregyházi Rendőrkapitányság

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Bevetési Osztályának bevonásával fokozott közbiztonsági ellenőrzést tartott körözött személyek felkutatása és elfogása érdekében 2022. szeptember 9-én.

A rendőrségi akció kiterjedt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság teljes illetékességi területére, így huszonnégy településen hajtottak végre célzott lakcímellenőrzéseket, valamint ellenőrizték a megyeszékhely frekventált közterületeit is. Az egyenruhások tizenkilenc körözött személyt fogtak el, és állították elő a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra.

4 fővel szemben büntetőeljárásban elrendelt bírósági elfogatóparancs volt érvényben, őket a rendőrök a körözéseket elrendelő hatóságokhoz, így a Nyíregyházi Járásbíróságra és a Nyíregyházi Törvényszékre állították elő.

8 körözött személyt a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézetbe vittek, mivel a velük szemben kiszabott pénzbírságok helyébe lépő elzárások letöltésére önként nem vonultak be a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe.

Előállításuk után 7 személyt szabadon bocsátottak, mert hozzátartozóik az intézkedés ideje alatt a körözés elrendelésének alapjául szolgáló pénzbírságot befizették, és arról a hatóságnak igazolást mutattak be.

A rendőrök egy eltűntként körözött, szökésben lévő fiatalkorút is intézkedés alá vontak, akit előállítása és meghallgatása után az illetékes gyermekvédelmi intézmény dolgozóinak átadtak.

Forrás: police.hu