Tündérkert Keleti Óvoda Koszorú úti Telephelye


A Tündérkert Keleti Óvoda Koszorú úti Telephelye

Óvodánk a város déli részén helyezkedik el a Kistelekiszőlőben.

A Koszorú úti tagóvoda 1985. október 07-én 25 férőhellyel kezdte meg működését.

1999-ben létrehoztuk az „Együtt a Gyerekekért” Alapítvány a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatása, az óvoda játékkészletének folyamatos bővítése és a rendezvények támogatása céljából. Minden pályázati és támogatási lehetőséget kihasználunk az alapító okiratban megfogalmazott célok megvalósítása érdekében. Az óvodai és alapítványi pályázatok támogatásából sikerült fejleszteni az intézmény szakmai és gyermekkönyv állományát, bábkészletét, bútorzatát, mozgásfejlesztő eszköztárát.

2000-ben vettük birtokba a korszerű, minden igényt kielégítő 50 férőhelyes tagóvodát. A tágas, világos, jól felszerelt csoportszobák, szociális helyiségek biztosítják az ide járó gyerekek harmonikus fejlődését. Korszerű fajátékokkal, gyermekközpontúan kialakított, tágas udvarunkon minden évszakban biztosítani tudjuk gyermekeink számára a sokszínű játékot, tapasztalási lehetőséget, nem utolsó sorban a munkára nevelést környezetünk szépítése érdekében.

Célunk tevékenység és életközpontú napok szervezése, közben gyerekeink tudatának formálása; olyan gyerekek nevelése, akik rá tudnak csodálkozni a természet szépségeire, s ez által a természetet ismerő, szerető és védő emberekké válnak.

2011. szeptember a nyíregyházi óvodák átszervezése által a Tündérkert Keleti Óvoda Koszorú úti Telephelyeként működünk.

A két csoportban 4 óvodapedagógus, 2 dajka és egy konyhai kisegítő dolgozik. A gyerekek fejlődését heti négy órában logopédus, heti kettő órában fejlesztőpedagógus segíti. Folyamatos önképzéssel, továbbképzéssel igyekszünk bővíteni tudásunkat: beóvodázási felelős, sportreferens.
Intézményünkben a nevelőmunka a „Komplex Prevenciós Óvodai Program” szerint folyik, kiegészítjük a Kompetencia alapú programmal.

Városi cégeink