Gyermekek Háza Déli Óvoda Bóbita Tagintézmény


A gyermekek akkor a legkomolyabbak, amikor játszanak.
Olyankor tanulják, hogy mi is az élet.”
(Michel Butor)

 

GY.H.D.Ó. BÓBITA TAGINTÉZMÉNY

A Bóbita tagintézmény az Érkert keleti részén a Vécsey köz4-6 sz. alatt található.
Az intézménybe járó gyermekeket négy óvodai csoportban Tevékenységközpontú pedagógiai program szerint neveljük. Csoportszobáink jól felszereltek a gyermeklétszámnak megfelelően /18-20fő/tágasak, világosak esztétikusan berendezettek, redőnnyel ellátottak, mely a nyári napsütés és forróság ellen kiválóan véd. Tornaszobánk eszközellátottsága nagyon jó, a gyermekek mindennapi és speciális mozgásfejlesztését szolgálják. Az óvoda épületét és udvarát 2015.-ben újították fel. 
Szilárd burkolata térköves illetve gumilappal burkolt, e mellett árnyas füves területen játszhatnak, mozoghatnak a ránk bízott gyermekek. Rendelkezik intézményünk az óvodás gyermekek életkori sajátosságának megfelelő méretű műfüves mini ovifoci pályával.

 

A Tevékenységközpontú óvodai nevelés célja:

A 3-7 éves korú gyermekek társadalmi gyakorlatra való általános felkészítése, mely magába foglalja:
• A teljes gyermeki személyiség fejlesztését a tevékenységek által és a tevékenységeken keresztül.
• Az életrevaló felkészítést a tevékenység által és a tevékenységeken keresztül.

 

A Bóbita Tagintézmény speciális feladatai:

• Integrált óvodai nevelés keretein belül az asztmás valamint krónikus légúti betegségben szenvedő gyermekek mindennapi életbe beilleszkedésének elősegítése, képességeik fejlesztése és egészségi állapotuk prevenciója, javítása.
• Óvodapedagógus által kidolgozott sajátos só szobai foglalkozás tevékenységeivel, speciális légző, fúvó gyakorlatokkal.

 


Tehetséggondozás intézményünkben: 
Néptánc, Gyógytorna, Játékos gyermektorna, Kézműves foglalkozás, Zene-ovi, Hittan, Ovi-foci

 

 
Rólunk írták -szülői vélemények-

’A négy működő csoport szerintem pont ideális egy 3-6-7 éves korú gyereknek. A csoportban és a csoporton kívül is megtanul másokhoz alkalmazkodni. A bejárat és a közvetlen környék viszonylag csendes, a napi tevékenységet nem befolyásolja a nagy zaj. Az udvart is jól felszereltnek látom, ami az eltelt évek alatt sokat fejlődött. A sószoba és a tornaterem is hozzájárult ahhoz hogy ezt az óvodát válasszuk. A dolgozók, hozzáértéséről tanúskodik, hogy gyermekeim jól érzik magukat az óvodában, ahol családias hangulatban nevelkednek.’

’Pár évvel ezelőtt olyan gyermekközpontú óvodát szerettünk volna választani gyermekünknek, ahol testileg is, lelkileg is biztonságban tudhatjuk, amíg mi dolgozunk. Ettől jóval többet kaptunk a Bóbita Óvodától. A kissé szétszórt, rakoncátlan 3 éves gyermekünkből egy nagyon kiegyensúlyozott világra nyitott iskolaérett gyermek vált. Ebben óriási szerepe volt az óvodapedagógusok szakmai felkészültségének és a szeretetteljes légkörnek. nem volt kérdés, hogy második gyermekünket is ebbe az óvodába íratjuk, hiszen neki is a legjobbat szeretnénk.

Városi cégeink