Eszterlánc Északi Óvoda Nyitnikék Tagintézmény


 Bemutatkozás

 

Óvodánk Nyíregyháza város központjától mintegy hat kilométerre elhelyezkedő Sóstóhegyen található. Elhelyezkedésünk több szempontból is szerencsésnek mondható. Településünk új, dinamikusan fejlődő részén található. Családi házakkal körbe vett, jól megközelíthető, de távol esik a forgalmas közutaktól. A Sóstó, az Állatpark, a Pál Miklós Erdei Iskola, a Nyíri Arborétum, a Múzeumfalú, a Tüskevár közelsége kifogyhatatlan tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít az ide járó gyermekeknek.

 

Az épület 1980-ban épült. 1999-ben, településünkhöz szorosan kötődő Szabó Lőrinc egyik gyönyörű versének is címet adó Nyitnikék nevet vettük föl. Azóta minden évben a „Nyitnikék napok " programsorozatával ünnepeljük óvodánk névadást.

 

2013 nyarán Európai Uniós forrásból felújították, kibővítették intézményünket. Ennek köszönhetően most egy teljesen új, minden igényt kielégítő 5 csoportos, 120 férőhelyes óvoda várja a sóstóhegyi és sóstófürdői gyermekeket.

 

Sajátos arculatunkat a "Komplex prevenciós óvodai program" adaptációjával, a hagyományok domináns megjelenítésével és a helyi sajátosságok beépítésével alakítottuk ki. Fő tevékenységi formánk a játék és a mozgás. Kiemelt szerepe van az egyénre szóló személyiségfejlesztő pedagógiának.
Csoportszervezésünknél a homogén szervezési forma dominál, ill. a közel azonos korú gyermekek vannak egy csoportban.

 

Csoportszobáink tágasak. Sajátos, egyéni arculatuk van, melyet az ott dolgozó kolléganők alakítottak ki az évek folyamán. 
Az épülethez tágas, változatos játék és mozgásigényt kielégítő udvar tartozik.

 

Tehetséggondozó és felzárkóztató tevékenységeket szervezünk a gyermekek számára a szülői igényekhez igazodva, alapelveink figyelembe vételével.
- fejlesztő torna
- vizuális műhely
- néptánc, népi játékok
- ismerkedés az idegen nyelvvel
- hittanoktatás

Városi cégeink