Búzaszem Nyugati Óvoda Benczúr téri tagintézmény
4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 20.


Benczúr téri óvoda épülete eredetileg 1907-ben Piszer János tervezése alapján épült, a Jármy család tulajdona volt. Helyileg a város szívében, a Jósa András Múzeum szomszédságában található. Patinás épület, egyedi színfoltja városunknak, könnyen megközelíthető. 1953 óta működik óvodaként.

Óvodánkba a gyermekek többségében a város különböző területeiről jönnek, ami az épület központi elhelyezkedéséből is adódik. 4 csoportfoglalkoztatóval, a hozzájuk tartozó kiszolgálóhelyiségekkel és tornaszobával rendelkezünk. A csoportszobákban galériák kialakításával igyekeztünk a játszó teret növelni. A 100 férőhelyes óvodánkba csoportonként 25-27 gyermek jár. Óvodánkban 8 óvodapedagógus, 4 dajka, 1 pedagógiai asszisztens és 1 karbantartó-udvaros dolgozik. Munkánkat logopédus és gyermekpszichológus segíti.

Az óvodánk terasza, az öltözők, a csoportszobák hangulata mindig visszatükrözi az éppen aktuális évszakot: muskátlival díszített terasz, a gyermekek által készített munkák, melyeket rajzolással, festéssel, mintázással, barkácsolással alkotnak.

Városi cégeink