Zsúfolásig megtelt Sóstó
A negyedik hőhullám teszi próbára az emberek életét idén nyáron. Aki csak teheti, a városon kívül próbál meg felfrissülést találni. Sokan látogatnak ilyenkor Sóstógyógyfürdőre, ahová gyakorlatilag a „megtelt” táblát is ki lehetne tenni.

Az autóval érkezők még annak ellenére is nehezen találnak parkolóhelyet ezekben a napokban Sóstógyógyfürdőn, hogy az elmúlt évben két megállóbővítés is történt az üdülőövezetben. A tartós meleg és a szabadságolások miatt napról-napra egyre többen keresik fel Sóstógyógyfürdőt. A jó idő miatt a szezont is jónak ítélik meg a szakemberek. Bár még pontos adatokat nem lehet augusztus közepén mondani, az azonban már most látszik, hogy lesznek olyan területek, ahol rekordot döntenek a látogatók.

 

Programok sokasága

 

Sóstógyógyfürdőn a Parkfürdő, az Élményfürdő, a Tófürdő mellett a Múzeumfalu és a Nyíregyházi Állatpark különleges programokat tartogat az ide érkezőknek. Nyíregyházán és Sóstógyógyfürdőn mindezeken túl ingyenes szabadtéri elfoglaltságok is folyamatosan várják a kikapcsolódni vágyókat.

 

Sóstó és a belváros

 

Mogyorós Judit, a Nyírség Turizmusáért Egyesület elnöke azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, az ide érkezők szívesen eltöltenek két-három estét Sóstón, sétálnak, táncolnak, majd ellátogatnak a belvárosba is. A szakember hozzátette, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a következő napokban induló VIDOR Fesztivál is turisztikai vonzerő. A város polgárai mellett szép számmal jutnak jegyhez a turisták is.

 

A szezon folytatódik

 

A nyárnak két hét múlva vége, de a turisztikai szezon folytatódik. Nyíregyházára minden évszakban várják a vendégeket. Éppen ezért augusztus 20-tól öt napon keresztül a város bemutatkozik a Kolozsvári Magyar Napokon, majd Hajdúszoboszlón, a Biofesztiválon, Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron, valamint számos vidéki fesztiválon kínál szabadidős és gyógyászati elfoglaltságot Nyíregyháza és pihenőövezete.

Mikita Eszter