Zöld város rajzokon - Kihirdették a rajzpályázat nyerteseit
Zöld város rajzokon

A  „Zöld város kialakítása Nyíregyházán „ projekthez kapcsolódó rajzpályázatot hirdettek gyerekeknek. 77 pályaműből három kategóriában hirdettek nyerteseket, ezen felül különdíjakat is osztottak a városháza Krúdy termében.

Nyíregyháza megyei jogú város önkormányzata közel 1,2 milliárd forint támogatást nyert a Zöld Város program megvalósítására. Ebben szerepelt a Benczúr és Bessenyei tér park rekonstrukciója, a Bujtosi Városliget megújítása, az Arany János utca növényállományának fejlesztése, illetve a Pazonyi tér megújítása. Ehhez a programhoz kapcsolt rajzpályázat eredményhirdetése volt csütörtök délután. Íme, az alsó tagozatos általános iskolások között a nyertes.

Repka Zoé, az Apáczai Csere János Általános Iskola diákja:

Amit ábrázol: szélerőművek, ökobusz, ökokocsik, nagyon sok a biciklis,  rengeteg a zöld felület és még fa is van rajta. Az ököszerkezetek arra valók, hogy megvédjük a környezetet, minél tisztább és színesebb legyen a világ.

Szemléletformáló kiadványok, plakátok, kisfilmek és spotok alkották a Zöld  Város program, soft kampányát, melynek része volt a most zárult rajzpályázat is.

Várhegyi Tamás, a Forensys Kft ügyvezetője: 

Én személy szerint kisgyerekes apukaként nagyon örültem ennek a feladatnak, bár az én gyermekeim nem pályázhattak, mert még ovisok. Alsó és felső évfolyamos általános iskolások és középiskolások vehettek részt a rajzpályázaton. Három kategóriában hirdettük meg, 77 pályamű érkezett be összesen. Ahogy ez várható volt, az alsó tagozatosok voltak a leglelkesebbek, ott 51 pályamű érkezett, 9 felsős és 17 db középiskolás.

A környezettudatos nevelésre buzdította a pályázat a gyerekeket. Hihetetlen, de igaz, akik bekapcsolódtak a versenybe, értelmezték a feladatot, kicsit is utánanéztek a megújulás lehetőségeinek, a jövőben más szemmel figyelik a világot és élik mindennapjaikat.

Jászai Menyhért alpolgármester: 

Nyilván az elsődleges célunk és szempontunk az, hogy a környezettudatos neveléssel buzdítsuk a gyerekeket. Példát mutassunk, hogy óvják, védjék a környezetünket. Én úgy gondolom, hogy ez egy kétirányú, oda-vissza működő csatorna, hiszen nagyon sokszor a gyerekek formálják a mi szemléletünket, amikor ránk szólnak, hogy hova teszem szelektívbe a hulladékot, vagy éppen itt nem szabad leparkolni, ne lépjünk a fűre, nem szabad letörni az ágat, tehát a gyerekek is nevelik a felnőtteket azért, hogy óvjuk Nyíregyházát, a nyíregyházi környezetet.

A  Zöld városon túli környezetvédelmi beruházások is mind azt a célt szolgálják, hogy ne terheljük környezetünket, jobb legyen az élet Nyíregyházán. Azért indult a fásítási program, a környezetvédelmi beruházások, és azért épültek a kerékpár utak.

Kapcsolódó galéria

AZ ÉN ZÖLD VÁROSOM - rajzpályázat eredményhirdetés