Xbox, Nintendo és a legnépszerűbb autószimulátor programok a Nyíregyházi Gaming Expón

Ilyen még soha nem volt Nyíregyházán! Február 26-án (szombaton) a Continental Aréna ad otthont az Országos Gaming Expo 5. állomásának. A rendezvénysorozat célja, hogy közelebb hozza a hazai videójátékos és e-sport világot a vidéken élő emberekhez. Az eseményen való részvétel díjmentes, de regisztrációköteles. Regisztrálni online az ogex.hu felületén és a helyszínen is lehet majd. (Megjelent a Nyíregyházi Napló február 25-ei számában.)

Február 18-án startolt el az Országos Gaming Expo Győrből, Zalaegerszeg, Szombathely és Székesfehérvár után pedig szombaton Nyíregyházára érkezik. Ilyen, vagy ehhez hasonló, országos méretű, ennyi helyszínt érintő rendezvénysorozat még soha nem volt hazánkban, így igazi különlegességben lehet részük azoknak, akik szombaton 11 és este 7 óra között a Continental Arénába látogatnak majd.

Egyedülálló rendezvénysorozat

Az Országos Gaming Expo (OGEX 2022) az első olyan országos gaming rendezvénysorozat, amelyet két hónapon keresztül az egyes megyeszékhelyeken rendeznek meg. A gaming roadshow lehetőséget biztosít mindenkinek, hogy kipróbálja magát a különböző videójátékokban, társasjátékokban, videójátékos kompetencia-felmérésben, és egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban, másrészt a roadshow keretein belül rendezik meg a FIFA22 országos e-sport versenyt is. A rendezvény főszervezője az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület (Esportmilla).

– A helyszínre kilátogatókat RetroPC, Gaming és e-sport aktivitások várják: megismerkedhetnek a legújabb Xbox és Nintendo játékok mellett a legnépszerűbb autó­szimu­látor  programokkal is. Sőt, a videójátékos kultúra részeként bemutatkoznak a Cosplayesek, ki lehet próbálni a legizgalmasabb társasjátékokat és logikai játékokat, Minecraft és Star Wars programok, valamint a fizikai mozgás jegyében Dekázó, Csocsó, Kinect, Reflex fal, VR aktivitás és Just Dance bemutató színesíti a napot. A nagyszínpadi programban pedig népszerű youtuberek  és influencerek (többek között Kiss Imi, Isti, Kovács Zsolti, ZSDAV, Naszdani, Zsomac és bejelentkezik Mester MC) szórakoztatják majd a résztvevőket a szabolcsi megyeszékhelyen – tájékoztatta a Nyíregyházi Napló szerkesztőségét Bíró Balázs, a Magyar E-sport  Szövetség elnöke.

A rendezvényre fiatalokat és családokat is várnak a hatályos járványügyi előírások betartása mellett. Az eseményen való részvétel díjmentes, de regisztrációköteles. Regisztrálni online az ogex.hu felületén és a helyszínen is lehet.