Vereség Budapesten - a negyedik helyen zárta az alapszakaszt a Nyíregyháza Tigers

 A harmadik hely volt a tét a Tigrisek számára a Kolomposok otthonában, de Thomas Smythe vezetőedzőnek több helyen is változtatnia kellett, ugyanis Verdes Dávid továbbra sem épült fel, Greg Williams és Max Nedzelsky kisebb sérüléssel bajlódott, Brian Gessel pedig betegség miatt nem vállalta a játékot. Így a fiatalok még több lehetőséget kaptak, de olyanok is pályára léptek, akik nem voltak teljesen egészségesek. Gessel helyett Tóth Gábor irányított. A kezdőrúgásnál a szabolcsiak hordtak volna vissza, de a röviden lőtt labdát a hazaiak visszaszerezték és támadhattak. Roják Richárd ezt ki is használta, megfutotta a vezetést érő touchdownt. Magyar Csanád pedig értékesítette az egypontost (7-0). A válasz nem maradt el, a Tigrisek nagyon gyorsan egyenlítettek: Tóth Gábor Clifford Stokesnak adott egy 47 yardos átadást, amit az amerikai játékos pontokra váltott. Sviatkó Gábor extrája sikeres volt (7-7).
A második negyedben a Cowbells növelte előnyét, de a Tigers defense nagyon keményen küzdött, Stokes még labdát is szerzett. Mészáros Márton 60 yardos elkapása és Németh Márton interception utáni visszahordását követően 21-7 a vendéglátóknak. Ez maradt a szünetben is, de a fővárosiak második TD-je után Troy Rice-nak el kellett hagynia a pályát sérülés miatt.
A harmadik negyedet a Tigrisek labdaszerzéssel kezdték. A rövid kezdőrúgás után Ivan Oleksiuk kaparintotta meg a malacbőrt. Ám nem tudott ebből támadást vezetni a Nyíregyháza, hiszen Tóth passzára Horváth Gergely csapott le és hordta vissza az end zone-ig (28-7). Ezt követően a szabolcsiaknak lett volna lehetőségük arra, hogy faragjanak hátrányukon. Sviatkó Gábor rekordkísérletre készült, hiszen 55 yardról akart mezőnygólt rúgni, de épphogy rövid volt a kísérlete. A Kolomposok ezután növelték fórjukat Czirók Márton 34 yardos futásával, már 34-7 volt a különbség. A Tigers megtörte a csendet a második félidőben: Erdélyi Áron nagy elkapása után közelről Ivan Oleksiuk vitte be a labdát az end zone-ba. Az egypontost blokkolták (34-13). A negyed végén a kick-offot követően ugyan Papp Gábor visszaszerezte a malacbőrt a vendégeknek, de utána a Cowbells ismét megkaparintotta a játékszert.
Az utolsó periódusban ezt kihasználva Magyar Csanád szerzett mezőnygólt: 37-13. A negyed közepén a védelem beszorította pontszerző területének előterébe a fővárosi gárdát. Az elpuntolt labda Stokes kezében landolt, aki a félpályánál megiramodott, és egészen az end zone-ig futott vele. A kétpontos nem sikerült, így marad a 37-19, ami a végeredmény is volt egyben, így a Nyíregyháza Tigers a 4. helyen végzett az alapszakaszban.

„Vereséget szenvedtünk, de a srácok nagyon keményen dolgoztak a nehézségeink ellenére” – értékelt Thomas Smythe vezetőedző. – „Sok sérülttel érkeztünk Budapestre, de a játékosok nem ijedtek meg, kiléptek a pályára és megmutatták, hogy mire is képesek, valamint a hibák ellenére is kitartóan küzdöttek. Emiatt büszke vagyok rájuk. Most egy kis szünet kell nekünk, hogy a sérültek meggyógyuljanak, mentálisan kell is egy kicsit fejlődnünk. A defense-nek fenn kell tartania ezt a formáját, az offense-zel pedig van még tennivalónk.”

A Tigrisek ellenfele a döntőbe jutásért a Budapest Wolves lesz idegenben. A helyszín és az időpont a napokban kiderül.

 

Budapest Cowbells-Nyíregyháza Tigers 37-19 (7-7, 14-7, 13-6, 3-6)
Pontszerzők: Roják Richárd, Németh Márton, Horváth Gergely, Czirók Márton, Mészáros Márton 1-1 TD, Magyar Csanád 1 FG és 4 XP, illetve Clifford Stokes 2 TD, Ivan Oleksiuk 1 TD, Sviatkó Gábor 1 XP.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka