Vasárnap még folytatódik a hamisítatlan tavaszias idő
Vasárnap még folytatódik a hamisítatlan tavaszias idő

Vasárnap még folytatódik a tavaszias idő, majd a nyugat felől közeledő, hétfőn felettünk átvonuló front nyomában érkező hűvösebb levegő hatására visszatér minden a normális kerékvágásba. A jövő héten mediterrán ciklonok sorozata okoz majd csapadékos, szeles időt.

A legtöbb helyen feloszlik a hajnalra képződött köd, illetve rétegfelhőzet, és az ország nagy részén változó mennyiségű és vastagságú, főként magasszintű felhőzetre számíthatunk többórás napsütéssel – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

A nyugati határvidéken azonban tartósabban felhős, párás, néhol ködös maradhat az idő. Délutántól aztán délnyugat, nyugat felől befelhősödik az ég, és estétől egyre több helyen valószínű eső, záporeső. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de délkeleten kissé enyhébb, a nyugati határvidéken pedig akár több fokkal hidegebb lehet az idő.

Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő. Délnyugat, nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, ezzel együtt pedig egyre többfelé számíthatunk esőre, záporesőre. Az északkeleti megyékben azonban még hajnalban is kevés lesz a felhő, és ott csapadéknak is kicsi az esélye.

A délkeleti szelet több helyen erős, helyenként viharos lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +8 fok között alakul, de néhol gyenge fagy is lehet.