Advent második vasárnapja: a várakozás örömét idén beárnyékolja a járvány
Advent második vasárnapja: a várakozás örömét idén beárnyékolja a járvány

Advent második vasárnapja van. Ma az adventi koszorún a reményt szimbolizáló gyertyát is meggyújtjuk, aminek most különösen fontos üzenete van, hiszen a várakozás örömét idén beárnyékolja a járvány, és sokaknál a szerettükért való aggodalom.

Különleges időszak a mostani, hiszen  úgy próbálunk ünnepelni, hogy egyúttal vigyázunk is egymásra – mondta Monostori László esperes az M1 Ma reggel című műsorába.

 

A reményt, aminek a gyertyáját ma meggyújtjuk, tápláljuk magunkban, lássuk meg a fényt az alagút végén, és tudatosítsuk magunkban azt, hogy nem vagyunk egyedül. Isten velünk van, segíteni fog

– hangsúlyozta.

Ez az adventi időszak csendesebb az elmúlt évek adventi időszakaihoz képest, így alkalmas arra, hogy elgondolkozzunk azon, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Kicsit elrendezzük magunkban a dolgokat.

Gondoljunk azokra, akiket ritkán hívunk fel, vagy beszélünk velük. Szerezzünk örömet minél többször embertársunknak, hogy ezt a nehéz időszakot együttes erővel, de a szeretet cselekedeteivel  felhatalmazva vészeljük át” – emelte ki az esperes.

A fény vonzza az embert, és ez az a szimbolika, amit az adventi koszorú is jelképez. Az, hogy hétről hétre egyel több gyertyát gyújtunk meg, arra utal, hogy a lelkünkben is egyre nő a világosság, ahogy készülünk karácsonyra – tette hozzá.

 

hirado.hu