Útfejlesztés – Ebben az évben is 20 utcában épül aszfaltozott út
Fotó: Illusztráció

Az 5 milliárdos útfejlesztési programnak köszönhetően ebben az évben is 20 utcában épül aszfaltozott út, és 4 utcában valósul meg teljes útfelújítás Nyíregyházán. A kivitelezés több helyszínen, így Borbányán, a Kacagó utcában is határidő előtt elkészült, ahol földútból épült aszfaltos út.

6 méter széles, mintegy 400 méter hosszú útszakasz kivitelezése fejeződött be nemrégiben Borbányán. A Kacagó utca nagyon fontos közlekedési útvonal a városrészben, így a helyiek a jövőben még kényelmesebben és biztonságosabban közlekedhetnek majd a környéken.

Nagyon fontos előrelépés ez Borbányának. A Kacagó utca egy gyűjtő utca, az által, hogy az Alma utcát össze tudtuk kötni egy 400 méteres szakasszal, még kényelmesebbé és komfortosabbá tudtuk tenni a közlekedők életét” – mondta Bajnay Kornél önkormányzati képviselő.

Nyírjesen és Nagyszálláson is épül lakossági kezdeményezésre aszfaltos út – tette hozzá a képviselő, melyeket az 5 milliárd forintos útfejlesztési program részeként készítenek el – erről már dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere beszélt a Kacagó utcai bejárás alkalmával.

A közúti infrastruktúra-fejlesztés egy 10 éves program, és ebben a nagyon nehéz évben is nagyon nagy eredményeket tudtunk elérni. Ennek fő alapja az 5 milliárdos projekt, de elkészült a Szent István – Szarvas – Széchenyi utca, amely EU forrásból, és megkezdődött a Szélsőbokori út felújítása is, amely szintén uniós forrásból folytatódhat. Ott van még 5 utca felújítása a 20 út aszfaltozása mellett, amely azt gondolom, hogy egy éven belül nagyon impozáns teljesítmény.”

Borbányán 3 utca készül el az idén, a Kacagó után a Jó és az Apadó utca munkálatai is befejeződhetnek a következő 2-3 héten belül – tette hozzá a polgármester, aki elmondta, mind a 25 folyamatban lévő út munkálata elkészül november 15-éig.

Kapcsolódó galéria

Bejárás a Kacagó utcán