Újra Nyíregyházán a nemzeti lovas színház, Pintér Tiborral a Timpex Arénában!
Újra Nyíregyházán a nemzeti lovas színház, Pintér Tiborral a Timpex Arénában!

A VIDOR Fesztivál minden évben színesíti a palettáját. Ami a Kossuth téri fellépőket illeti, idén itt lesz többek között hazánk egyik legnépszerűbb rap formációja, Majka&Curtis, a Timpex Arénába pedig újra érkezik a Nemzeti Lovas Színház, azonban most nemcsak a Kincsem című nagyszabású produkcióval, hanem a Szilaj című családi musicallel is, Pintér Tibor rendezésében és szereplésével.

Tavaly 25 lóval és 60 színésszel mutatkozott be telt ház előtt a Kincsem a Timpex Arénában. Akkor az ezerfős lelátón szinte egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, rövid idő alatt elfogyott az összes jegy. Hogy azok, akik tavaly lemaradtak az előadásról, idén megtekinthessék, a VIDOR Fesztivál részeként újra előadják majd a Timpex Arénában, szeptember másodikán, 19.30-tól.

Csodakanca, amely minden versenyét megnyerte

Minden 100 évben születik egy ló, és minden 100 évben születik egy ember, akiknek a lelke összekapcsolódik. Egy történet a száguldásról, a tehetségről és a megzabolázhatatlan gyorsaságról. Ki ne hallott volna a „csodakancáról”, aki minden versenyét megnyerte, és veretlenül vonult vissza. Az 1800-as évek vége felé járunk, egy elbukott szabadságharc után Magyarországon, ahol még mindig puskaporos a hangulat. A szerelem, ármány és bosszú mind megtalálható ebben a darabban, amit fantasztikus, mindenki számára ismerős dalokkal írtak meg, hogy megismerje Kincsem történetét és korát.

Bővítik a kínálatot

– A Nemzeti Lovas Színházat tavaly láthattuk vendégül először Nyíregyházán, és már akkor is nagyon nagy érdeklődés övezte. A Kincsem című darabra jelentős volt a túljelentkezés, rövid idő alatt elfogytak a jegyek és éppen ezért sokaknak már nem is tudtunk helyet biztosítani, lemaradtak az előadásról – mondta el megkeresésünkre Tárbály István, a Timpex Kft. ügyvezetője, hozzátéve, hogy idén nekik is szeretnének kedveskedni, így újra megtekintheti majd a közönség a Kincsemet az arénában. De nemcsak ezt, hiszen bővítik a kínálatot, igazi újdonság lesz, hogy bemutatkozik majd szeptember 3-án 19.30-tól a Szilaj című produkció is.

Nemcsak maguk a darabok, hanem az azoknak helyet adó Timpex Aréna is különleges. Ennek ugyanis az a funkciója, hogy itt folyamatosan edzeni tudjon a Timpex ménes, akik díjugrató versenyeken vesznek részt.

Világpremiert jelent

Szilaj, a betörhetetlen vadló kalandjairól mesél a Nemzeti Lovas Színház legújabb családi musicale. A történet a messzi Vadnyugatra kalauzol, ahol dúl a háború a lovasság és az indiánok között. Soha nem lehet béke a két világ találkozásakor, ám Szilaj varázslatos lényével mégis hidat épít ember és ember között. Világpremiert jelent, hogy először lesz látható együtt a klasszikus stílus és szabad idomítás művészete a lovas színházak történetében. A darab végén Szilaj teljesíti a lehetetlennel felérő küldetését: megmenti szülőföldjét, ám ehhez hihetetlen bátorságra és elszántságra lesz szüksége.