Új főigazgató – Dr. Szűcs Attilát nevezték ki a kórház főigazgatói feladatainak ellátására
Fotó: Illusztráció

Szeptember 15-ei hatállyal dr. Szűcs Attilát nevezte ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatói feladatainak ellátására Pintér Sándor belügyminiszter, egészségügyért felelős miniszter. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy „Az ÁOK kiváló oktatója” kitüntetésben részesült dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. Több évtizedes kiemelkedő oktatói tevékenysége elismeréséül, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának Tanácsa „Az ÁOK kiváló oktatója” emlékplakettel és dicsérő oklevéllel tüntette ki dr. Szűcs Attilát, tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház.

Az alap szakmám aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, és a szakvizsgámat követően, ami 1994-ben történt meg, folyamatosan oktatok a Debreceni Egyetemen. Ezek előadások, tudományos rendezvények. Több mint 4 évet dolgoztam a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézetében, és akkor kezdtem az oktatói munkát, ezt a több évtizedes munkát ismerték el ezzel a számomra nagyon megtisztelő kitüntetéssel.”

2022. szeptember 15-ei hatállyal dr. Szűcs Attilát nevezte ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatói feladatainak ellátására Pintér Sándor belügyminiszter, egészségügyért felelős miniszter – tájékoztatott hivatalos közösségi oldalán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház.

Ez is óriási megtiszteltetés, bizalom számomra, amit egy feladatnak és lehetőségnek is tekintek. Látjuk, hogy az átalakulás már elindult az egészségügyben, és ez fog folytatódni. Itt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakban a legfontosabb feladat a megyei kórházak integrációjának erősítése, szeretnénk fenntartani az intézmények működőképességét, és a megfelelő szakmai színvonal biztosítása is fontos kérdés. A humán erőforrás kérdése is nagyon fontos, rengeteg teendőnk van, de ebben a tekintetben is elindultunk egy programmal, ezt a programot szeretnénk tovább vinni.”

A nyíregyházi telephellyel kapcsolatban a stratégiai cél, hogy az elkövetkező években egy telephelyen tudjon működni a kórház – tette hozzá a főigazgató, aki elmondta, ehhez az integrációhoz komoly fejlesztésekre van szükség a kórház területén.