Új alpolgármester, képviselők eskütétele - Csütörtökön ülésezett a nyíregyházi közgyűlés

Letették az esküt az önkormányzati képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Átadták Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának képzőművészeti ösztöndíját, amit 2022-ben Székhelyi Edith festőművész, Fekete Nóra textilművész és Csutkai Csaba fotóművész kapott. A város lakosságának gyógyításában és ápolásában kifejtett odaadó munkájáért Eisert Árpád-díjat vehetett át Sebőkné Farkas Éva osztályvezető ápoló és Dr. Lesch Miklós főorvos.

Az önkormányzati képviselők eskütétele után dr. Podlovics Roland, nyíregyháza új alpolgármestere is esküt tett. A képviselő-testület a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére még egy alpolgármestert választott, aki nem a képviselő-testület tagjai közül megválasztott főállású alpolgármesterként fogja ellátni az alpolgármesteri feladatokat. Kinevezése 2022. augusztus 1-jétől szól.

Egészségügyi elismerés

A csütörtöki közgyűlésen a város lakosságának gyógyításában, ápolásában kifejtett odaadó, kiemelkedő munkát végző személyek részére Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója ,,Eisert Árpád-díj” kitüntetést kapott Sebőkné Farkas Éva a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Bőrgyógyászati Osztályának osztályvezető ápolója és Dr. Lesch Miklós a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház felnőtt Infectológiai Osztályának osztályvezető főorvosa.

Képzőműveszeket díjaztak

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata képzőművészeti ösztöndíját 2022-ben három alkotó nyerte el Nyíregyháza város kulturális életében kifejtett képzőművészeti munkássága elismeréseként. Székhelyi Edith festőművész és Fekete Nóra textilművész nem tudták személyesen átvenni a díjat, de Csutkai Csaba fotóművésznek személyesen tudott gratulálni a közgyűlés. A közismert nyíregyházi fotóművész középiskolás korától foglalkozik fényképezéssel és filmezéssel, nevéhez önállóan vagy társszerzőként számos kötet, fotóalbum és más kiadvány fűződik.

A közgyűlésről részletes beszámolót láthatnak péntek esti híradónkban.