A közbiztonságért dolgoznak – Egész nap járőröznek a közterület-felügyelet munkatársai

A parkolókat, a játszótereket és a város valamennyi pontját nap mint nap ellenőrzik a közterület-felügyelet munkatársai. A közbiztonság szempontjából kiemelten fontos, hogy a szakemberek mindenhol jelen vannak a városban. A hőség idején, ha kell a bajba jutottakon is segítenek, de a parlagfüves területek ellenőrzésében is részt vesznek.

Figyelmeztetések osztottak ki a közterület- felügyelet munkatársai a kiserdőben, többek között ez is egy fontos feladatuk, hogy ellenőrizzék a szabálytalanul parkoló autókat. A Mák-Ibolya-Nefejlecs utca környékén nem rég változott meg a forgalmi rend, ami több új szabályt is jelent a város ezen részén, így ezt a környéket az elmúlt hetekben még többször ellenőrizték. A változásokkal többen személyesen is érdeklődnek a közterület-felügyelőktől, hiszen senki nem szeretne több tízezer forintos bírságot kapni. Aki például nem veszi figyelembe a behajtani tilos táblát, akár 80 ezer forintos büntetésre is számíthat.

Rengeteg a feladat

A hőség idején a vízosztásban is segít a közterület-felügyelet.

Ez, hogy most ilyen meleg van annyiban ad több munkát, hogy minden szolgálati kocsinkban hűtött ásványvíz és poharak is vannak, hogy ha esetleg találkozunk valakivel, aki bajba került, akkor ezzel tudjunk segíteni rajta, aztán hívjuk neki a további segítséget. Egész nagy városunk van, ezért hiába kezdődtek el nálunk is a szabadságolások, az élet nem áll meg és dolgozunk. Elsősorban a belváros forgalmi rendje a kritikus pont, de nem csak a közlekedéssel foglalkozunk, számtalan feladatunk van még, amiért még intézkedni szoktunk, például a kéregető személyekkel szemben, azokkal, akik nem rendeltetésszerűen használják a kerti bútorokat. A külterületeken pedig kezdjük ellenőrizni a parlagfüves területeket.” – nyilatkozta Bodrogi László felügyelet-vezető.

Lakossági bejelentések

Ezeken túl rengeteg például a lakossági bejelentés, illetve az intézkedések utáni adminisztrációs munka is. A közterület-felügyeletet számtalan problémával felkeresik a nyíregyháziak, sokszor olyan dolgokkal is, amelyek nem az ő hatáskörük, ilyenkor abban is segítenek, hogy a megfelelő helyre jussanak el az észrevételek. Ezeken túl rengeteg például a lakossági bejelentés, illetve az intézkedések utáni adminisztrációs munka is.

Már kaptunk is parlagfüves bejelentéseket, de aktuális téma a játszóterek ellenőrzése, sokan beviszik a kutyákat, a fiatalok esetkénként ott hangoskodnak, alkoholt és egyéb mást is ott fogyasztanak. Újabban kapunk kocsikról is bejelentéseket, amelyek már hosszú ideje egy helyszínen parkol, de a legkülönbözőbb dolgokkal találkozunk, sokszor vannak jó szomszédi iszony típusú bejelentések is. Változatosak a mindennapjaink.” – tette hozzá Bodrogi László.

Nyíregyháza közbiztonsága érdekében összesen huszonketten dolgoznak, a közterület-felügyelet segíti a rendőrség munkáját is, együtt dolgoznak a polgárőrökkel, nap mint nap figyelik a közterületen elhelyezett kamerák felvételeit és járőröznek a város különböző pontjain.

Kapcsolódó galéria

Ellenőriz a Közterület Felügyelet