Tüntetés a Kossuth téren – A Mi Hazánk Mozgalom hívta össze a szimpatizánsait

Megtelt a Kossuth tér és az Országzászló tér is vasárnap délután, tüntetők és ellentüntetők, valamint több tucat rendőr vonult a belvárosban.

Mintegy hatszázan vettek részt a Mi Hazánk Mozgalom vasárnapi tüntetésén, Nyíregyházán. A párt egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében történt eset kapcsán hívta össze a szimpatizánsait, augusztus elején megkéseltek egy biztonsági őrt, az elkövetőt pedig 48 órán belül szabadlábra helyezték – hangzott el a Kossuth téri beszédekben. Az ehhez hasonló esetek miatt törvénymódosítást kezdeményez a párt, amit már múlt hét pénteken benyújtottak, vasárnap délután pedig a Nyíregyházi Járási Ügyészségen próbáltak volna ezzel kapcsolatban egy petíciót átadni. A Mi Hazánk Mozgalom szigorítása arról szólna, hogy ha valaki csoportosan, felfegyverkezve követ el súlyos testi sértést, illetve garázdaságot, akkor kötelező legyen letartóztatni. A tüntetéssel egy időben a Nyíregyházi Roma Önkormányzat ellentüntetést szervezett az Országzászló téren, mindenki biztonságát pedig több tucat rendőr biztosította a város több pontján.

Mi békét akarunk, mi azt szeretnénk, ha együtt tudnánk élni ebben a hazában, különböző származású emberekkel is, de csak azokkal tudunk együtt élni, akik elfogadják, hogy ez a magyarok hazája. Akik elfogadják, hogy ezt a hazát a magyarság teremtette, hogy mi vagyunk az államalkotó nemzet. Csak olyanokkal tudunk együtt élni, akik nem akarnak megtámadni minket, akik nem akarják megtámadni a nagyszüleinket vagy éppen a lányainkat az utcán” – mondta beszédében Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési frakcióvezetője.