Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei szervezete

A rezsicsökkentésről és a napelemes pályázattal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Nyíregyházán a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete.

Gyüre Csaba, a párt megyei elnöke úgy fogalmazott, nemcsak a lakosságot, hanem a kis- és közepes vállalkozásokat is sújtják a megemelkedett energiaárak. A válság a vendéglátást, az éttermek és szállások helyzetét is megnehezíti, ez pedig akár a munkanélküliség emelkedéséhez is vezethet – tette hozzá a politikus. Adorján Béla jobbikos képviselő kiemelte, az Európai Unió által támogatott napelemes pályázat jóvoltából a lakosságnak is lehetősége nyílik az energetikai korszerűsítésre saját ingatlanjaikban. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, a nyertes pályázók sok esetben költségnövekménnyel szembesülnek, amiről a kivitelezők tájékoztatják őket, ezt viszont sokan nem tudják kifizetni – tette hozzá Adorján Béla.

A településeknek biztosított költségnövekmény pályázati lehetőséghez hasonlóan azt követeljük, hogy a kormány biztosítsa ezeknek a magánpályázóknak is a költségnövekmény reális megtérülését és megtérítését” – mondta beszédében Adorján Béla, a megyei közgyűlés jobbikos képviselője.