Tovább folytathatják az edzéseket a sportolók az új, Városi Uszodában

Tovább folytathatják az edzéseket a sportolók az új, Városi Uszodában. A létesítmény a nagyközönség előtt még továbbra is zárva tart, azonban a Nyíregyházi Sportcentrum úszói és az AQUA SE vízilabdázói folyamatosan készülhetnek itt a versenyekre és az összecsapásokra.

A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni, szabadtéren az egyéni sportolás megengedett, de az amatőr csapatsport tilos. A szabadidős létesítményeket, például a fitnesztermeket és az uszodákat zárva kell tartani – ezt még november második hetében jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, a legújabb védelmi intézkedések részeként. A Nyíregyházi Sportcentrum nyolc szakosztályából közel ezer sportoló továbbra is látogathatja az új, városi uszodát, így folyamatosan készülhetnek a különböző versenyekre, azonban az uszoda kizárólag a versenysportolók számára elérhető. 

Az uszodába kizárólag csak a Nyíregyházi Sportcentrum úszószakosztálya és az AQUA SE vízilabda szakosztálya tud csak edzéseket vezényelni, így az úszni vágyóknak és a nagyközönségnek még egy kicsit várnia kell.

Kőhalmi Richárd hozzátette, a Városi Jégpálya is kizárólag edzésekre nyithat ki, a szabadidősport és a közönségkorcsolyázási lehetőség idén elmarad. A pályát az edzések és a felkészülések idejére a Szabolcsi Jégsport Egyesület és a Nyíregyházi Sportcentrum jégkorong szakosztálya használhatja.