Több mint ötszázan veszik igénybe a nyári gyermekétkeztetést
Fotó: Illusztráció

Jelenleg több mint félezer gyermek veszi igénybe a nyári étkeztetést Nyíregyházán. Az önkormányzat az arra jogosultak számára ezt házhoz szállítással, a járványügyi előírásokat betartva biztosítja. Az ellátás igénylése folyamatos, az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés a gyermek 18. életéve betöltéséig vehető igénybe.

 

Csakúgy, mint minden évben, az önkormányzat 2022-ben is biztosítja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a meleg főétkeztetést. Ebben az évben a nyári szünet időtartama alatt közel 805 gyermek jogosult az ellátásra, melyből a jelen nyilvántartás alapján 545 fő igénybe is veszi. Számuk a megadott időtartam alatt azonban nőhet, hiszen az ellátás igénylése folyamatos. Ehhez nem kell mást tenni, mint a törvényes képviselőnek az igénylőlapot visszajuttatni a Szociális Osztályra.

Jászai Menyhért alpolgármester hangsúlyozta, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a nyári szünet időtartama alatt az étkeztetést házhoz szállítással biztosítja az arra jogosultak számára. Hétköznap 10.00–14.00 óra között az ételeket lefóliázott, csomagolt dobozban kapják meg a gyerekek. Felhívta a figyelmet, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménynek több előnye is van, aki tehát jogosult rá, de még nem kapta meg, annak érdemes elindítani a folyamatot.

Ha valaki jogosult lenne a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre, de még nem kapja, akkor annak az igénylést érdemes minél hamarabb elindítani a jegyzőnél. Ha minden papír, minden becsatolandó melléklet rendben van, akkor optimális esetben 8 nap alatt ezt a jogosultságot megkaphatja. Ez nemcsak a nyári gyermekétkezéshez belépő, de előny az iskolakezdésnél, vagy éppen a karácsonyi időszak előtt, hiszen a gyerekek pluszjuttatást kapnak, sőt, egy szigligeti üdülésnél is.

A bölcsődéseknek és az óvodásoknak 20 nap, az iskolásoknak pedig 54 nap szünet van 2022 nyarán, ezeken a napokon biztosít az önkormányzat bőséges meleg ételt.