Idén is utalvány jár a parlagfűért
Fotó: Trifonov Éva

Hétfőn indult a NYÍRVV Nonprofit Kft. legújabb akciója, a „Parlagfűért virág”. Az elmúlt napokban már több mint hatezer tövet adtak le a városlakók a Korányi Frigyes utcai Hulladékudvarban, és ezért szolgáltatási utalványt kaptak cserébe. Az akció augusztus 6-áig tart.

 

Magyarországon minden ötödik ember allergiás, és a számuk folyamatosan nő. Tavaly összesen 108 millió forint bírságot szabtak ki kül- és belterületen az allergiások millióinak életét megkeserítő gyomnövény, a parlagfű miatt. A kiszabott növényvédelmi bírság a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerint azonban évről évre csökkenő tendenciát mutat: a gazdák jobban odafigyelnek arra, hogy a területükön lehetőség szerint ne érje el a parlagfű a virágbimbós állapotot. Többek között ennek támogatására is hirdeti meg minden évben a NYÍRVV Nonprofit Kft. a „Parlagfűért virág” elnevezésű városszépítő akcióját.

A „Parlagfűért virág” akció, amit most idén július 25-e és augusztus 6-a között hirdettünk meg, a legrégebbi városszépítő akciója a társaságunknak – hangsúlyozta Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója. Minden évben van rá kereslet a városlakók részéről. Hétfőn indult ez az akció, már több mint 6000 tő parlagfű érkezett be a Korányi Frigyes utcai Hulladékudvarba, ahol ezt a városlakók leadhatják.

Minden darab gyökeres parlagfű ellenében 1 Ft értékű NYÍRVV Szolgáltatási utalványt adnak azon nyíregyházi lakosok részére, akik az akció ideje alatt az ÉAK Nonprofit Kft. Korányi F. utcai Hulladékudvarába beviszik az általuk gyökerestől kihúzott parlagfüvet. Ezeket több helyen is be lehet váltani, úgy, mint többek között kertészetben, állateledelboltban vagy éppen a fürdőben is. A minimálisan leadható mennyiség 50 db. Tavaly több mint százezret adtak le a városlakók és az eddigi érdeklődés szerint idén is legalább ennyi összegyűlik majd.

Kapcsolódó galéria

Parlagfűért virág - városszépítő akció