Társasjátékokkal lepte meg a lábadozó gyerekeket az államtitkár

Azonnal birtokba vette az ajándékba kapott társasjátékot Rozsályi Editke. A játékot dr. Szabó Tünde személyesen adta át a Jósa András Kórház legkisebb pácienseinek. Az egykori olimpikon, jelenleg a sportért felelős államtitkár még játszott is a gyerekekkel. 

– A szeretet ünnepén elsődleges az, hogy a gyerekek, akik kórházban vannak, tudjanak játékokkal játszani, mert ez tényleg segíti a gyógyulásukat. Emellett felhívjuk a figyelmet arra, hogy minél többen segítsünk és tegyünk azért, hogy az egészségmegőrzés is meglegyen. Ha már megbetegedtünk és gyerekekről van szó, akkor nagyon sok lehetőségünk van arra, hogy segítséget nyújtsunk – fogalmazott dr. Szabó Tünde.

 

A Mikulásgyárban is jártak

 

Az államtitkár hozzáfűzte, tegnap a három lányával a Mikulásgyárba is ellátogattak, oda is ajándékokat vittek. Ma pedig azért jött el a Jósa András Oktatókórház kis hőseihez, mert – mint kiemelte – sokuknak komoly harcot kell vívniuk az egészségükért.

További képekért kattintson a fotóra!

A kórház főigazgatója hozzáfűzte, a gyerekeknek ilyenkor szakértelemere és nagyon sok szeretetre van szükségük annak érdekében, hogy minél gyorsabban elhagyhassák a kórházat.

 

Szakértelem mellé szeretet is érkezett

 

– A szakértelmet megadják a kollégáink, a szeretet meg azok az emberek, akik ellátogatnak hozzánk. Most államtitkár asszony látogatása, mint egy olimpikon látogatása volt. Az ő személyisége, az ő munkája egyfajta üzenet az itteni kis harcosoknak, akik harcolnak és gyógyulni szeretnének, hiszen a gyógyulás folyamata az egy nagyon komoly küzdelmet jelent. Azt hiszem, hogy az a fajta hozzáállás, amit mi most tapasztalatunk advent és karácsony tájékán, az alapján egész évben elmondhatjuk, ebben az intézményben a szeretet dominál – tette hozzá dr. Adorján Gusztáv főigazgató.

Az államtitkár több doboznyi társasjátékkal érkezett. Ezekkel bármelyik, az osztályra bekerült gyerek játszhat majd.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)