Tárgyalnak a Szpari vezetői
Folyamatosan egyeztet a labdarúgókkal a Nyíregyháza Spartacus vezetősége. Vannak, akikkel szóban már megállapodtak, bár nehezíti a helyzetet, hogy továbbra sem érkezett határozat arról, melyik osztályban indulhat a Szpari.

Bár az MLSZ elnökségi tagja egy tévéinterjúban már bejelentette, hogy elutasították a Nyíregyháza Spartacus méltányossági kérelmét, erről eddig hivatalosan semmilyen levél nem érkezett a klubhoz. Arról igen, hogy az NB III-as nevezést elfogadták, viszont továbbra sem lehet biztosan kijelenteni, hogy a harmadosztályban indulhat csak a csapat. A klub vezetőinek dolgát ez alaposan megnehezíti akkor, amikor játékosokkal tárgyalnak, ráadásul utóbbiak szabadságukat töltik. Mátyus János az előző szezont tekintve egyértelműen elégedetten értékelt.

– Három részre osztható az elmúlt időszak. Amikor Nyíregyházára érkeztem, kaptam egy kész keretet, mellyel ősszel a legfontosabb célt teljesítettük, olyan pozícióban végeztünk, hogy a folytatás előtt megmaradt az esélyünk a célok elérésére. Tavaszra alaposan kicserélődtek a játékosok, egy új csapatot kellett építenem, mellyel a bajnokság vége előtt jóval kiharcoltuk az NB I-es tagságot. Ez sokakat megnyugtatott, és a bajnokság utolsó harmadában derült ki a licenc körüli probléma is, így a végén több találkozó sem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de összességében úgy érzem, egy sikeres szezonon vagyunk túl – értékelt Mátyus János vezetőedző.

A csapat játékosai közül többekkel szóban már megállapodtak a folytatásról, de a lejárt szerződésű labdarúgókat más kluboktól folyamatosan keresik. Az NB III-as bajnokságról a versenykiírás még nem készült el, de várhatóan csak augusztus közepén indul a szezon, míg az NB I július 17-én rajtol.

Dankó László