Elődöntőben a Tigers
A rájátszásba jutott a Nyíregyháza Tigers amerikai football csapata. Az együttes a jövő hét végén lép pályára az elődöntőben, várhatóan a Pozsony ellen.

A HFL legjobb négy együttese lép pályára június 21-én az amerikai football bajnokság elődöntőiben. Mivel a négy között a szlovák Bratislava Monarchs is ott van, így a nyíregyháziak már az eredményektől függetlenül elmondhatják magukról, hogy a Magyarországon lévő több mint harminc csapat közül a legjobb háromban vannak, és a legjobb vidékiek, mivel két fővárosi gárda jutott még a rájátszásba.

– Elértük a célunkat, bár nagyon nehéz volt a sorsolásunk. Rögtön két élcsapattal játszottunk idegenben, és vereségeket szenvedtünk. Ezt követően viszont egymás után nyertük a találkozókat, és sikerült az elődöntőbe kerülni, ahol bármi megtörténhet – mondta dr. Szépe József, a Nyíregyháza Tigers elnöke.

A nyíregyháziakhoz a bajnokság elején több amerikai légiós is érkezett, és az Egyesült Államokból jött az edző is. Utóbbi kényszerből az egyik mérkőzésen pályára is lépett, és jól is teljesített. A Tigers játékosai elszántan készülnek a rájátszásra, és bíznak abban, hogy meglepetést okoznak majd az esélyesebbnek tartott ellenféllel szemben, mely jelen állás szerint a pozsonyi gárda lesz.

Dankó L.