Tanulmányi kirándulás – Utazási oldalak szerkesztői látogattak a városba

Utazási, turisztikai magazinok és blogok szerkesztőit látta vendégül a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. egy study tour keretében. A pályázati forrásból megvalósult tanulmányi utazás célja az volt, hogy az újságírók megismerhessék, és a jó hírét vigyék az egyre szebb és élhetőbb megyeszékhelynek, ahol számos egyedülálló, országosan is híres és elismert attrakció várja a látogatókat.

Városnézés, ismerkedés a lehetőségekkel

Az Év turisztikai szervezetének választott TDM Irodába érkeztek csütörtökön a tanulmányút vendégei, majd meglátogatták a belvárosi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházat, a felújított templomtornyot és a Sóstói Múzeumfaluban is felfedezhették a régmúlt idők, tájjellegű építészet különleges világát. Ezt követően az Aquarius Élményfürdő, valamint a Gyógyászati Központ megtekintése volt a nap záróprogramja, fürdőzési lehetőséggel.

„Magyarországról érkeztek, olyan belföldi újságírók, bloggerek, akik még vagy nem jártak Nyíregyházán, vagy nagyon régen jártak nálunk, ugyanakkor egy hatalmas célközönséggel rendelkeznek a turizmus területén. A vendégeknek megmutattuk Nyíregyháza érdekességeit, attrakcióit és turisztikai nevezettségeit, és akik a saját felületükön hírt tudnak adni arról, hogy miért érdemes Nyíregyházára jönni” – Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Pénteken bemutatkozott a vendégek számára a SóstóZOO – Európa legjobb állatparkja 2015, 2018, 2021-ben. Ezt követően az állatpark tematikus szállodájának, a Hotel Pangeának**** a megtekintése volt a program következő állomása, ahol stábunk is csatlakozott a tanulmányi kiránduláshoz.

Nyíregyháza jó híre már ismert

Kisgyörgy Éva, egy utazási blog vezetője elmondta, már 10 éve járja az országot, nyáron bejárta az egész megyét, de pont Nyíregyháza maradt ki, így nagyon örült annak, hogy most elkötelezett szakember vezetők segítségével ismerhette meg szinte az egész várost.

„Nekem nagy meglepetés volt, hogy már a belváros is sokkal zöldebb, mint ahogy gondoltam, sok a parkos rész, szerintem nagyon jó kombináció a város egy hosszú hétvégére, vannak nagyon szép épületek, a templomok, múzeumok, és van lehetőség kint lenni a szabadban, jól lehet kombinálni a kettőt.”

Látványos beruházások és fejlesztések

A Kilátó magazin tulajdonosa a study tour kapcsán elmondta, hét évvel ezelőtt járt utoljára Nyíregyházán, és meglepődött azon, hogy az elmúlt években mennyi beruházás és fejlesztés valósulhatott meg a szabolcsi megyeszékhelyen.

„A város belső része már önmagában azt tükrözte, a sok parkkal, szoborral, szépen felújított régi épületekkel, hogy Nyíregyházának gazdája van. Nyíregyházát szerető, a városért dolgozó emberek mutatták be nekünk ezt a csodát, és nagyon nagy öröm volt ezt látni.”

A vendégek kiemelték, a város jó híre ismert szinte az egész országban, a fejlődése a megvalósított beruházások és az egyedülálló attrakciók is ismertté teszik. A látnivalóink bemutatása alatt pedig azt tapasztalták, hogy elkötelezett, nagy szakmai hozzáértéssel rendelkező kollégák kísérik figyelemmel a turizmust, az egyre szebb és élhetőbb városban.

 

A nyíregyházi study tour a „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon” című projekt (HUSKROUA/1702/3.1/0057) segítségével valósult meg.