Sztárok, celebek, hírességek vallottak Nyíregyházáról

VERES ZOLTÁN MŰREPÜLŐ, TÖBBSZÖRÖS GUINNES-REKORDER

19 ezer óra, vagyis 833 nap. Mindez pedig több mint 120-féle repülőgéptípuson, a vitorlázógépektől a Boeing és az Airbus-320 utasszállítókig. Oktató, berepülő, valamint senior vizsgáztató pilóta. Nyíregyházán kezdte pályafutását, azóta számos verseny győztese, többszörös Guinness-rekorder.

Nagyon szép emlékeim vannak Nyíregyházáról, hiszen ott töltöttem a diákéveimet és azt követően pedig ott maradtam pilótaoktatónak, gyakorlati oktatónak. 4-5 évet dolgoztam az ottani repülőtéren. Életem egyik legszebb és legérdekesebb időszaka volt. Legérdekesebb, mert ott éltem át a rendszerváltást. 1983-ban kezdtem a főiskolát, 1986-ban végeztem. 1990-ig pedig a repülőtéren dolgoztam. Nagyon kedves emlékek kötnek oda és persze rengeteg barátság. Szinte nyíregyháziakká váltunk.

A teljes interjú elolvasható ide kattintva.

RUBINT RÉKA FITNESZKIRÁLYNŐ

Rubint Réka, országszerte ismert személyi edző, különböző fitneszkiadványok, edzésprogramok szerzője.

15 éves koromban azt mondta nekem a testnevelő tanárom, hogy egy „genetikai selejt” vagyok, és meg akart buktatni tesiből. Persze jogosan, hiszen nem tudtam megcsinálni egy fekvőtámaszt sem, és arra is képtelen voltam, hogy lefussak egy métert. Nálam ez a kijelentés azt eredményezte, hogy be akartam bizonyítani, a tanárnő szavai alaptalanok és meg tudok változni. Év végére négyes lettem. Abban az egy évben megtapasztaltam, hogy a sport mennyi mindenre gyógyír. Még a szerelmi bánatra is. Megtanultam küzdeni, a saját határaimat átlépni, kilépni a komfortzónámból, értékelni az értékeimet. Megtanultam mindent, amit a sport ad.

Nyíregyházán mindenütt mosolygós, barátságos embereket lehet látni, a város tökéletes helyszín a pihenésre. Itt minden generáció megtalálja a megfelelő szórakozását, hiszen egyaránt gondoltak a gyermekekre és a felnőttekre. A mi családunk imádja, gyakran látogatunk ide.

A teljes interjú elolvasható ide kattintva.

TERECSKEI RITA A ZANZIBÁR POP/ROCK EGYÜTTES ÉNEKESE

Nyíregyházáról rengeteg szép emlékem van, sok élmény köt a városhoz személy szerint engem és a Zanzibar zenekart is. Évről évre visszajárok, és soha nem hagyom ki a programból a Nyíregyházi Állatparkot – mondhatjuk úgy is, hogy a látogatásom fő célja leginkább ez. Egyszerűen imádom a helyet, nem tudok betelni vele. Kedves számomra Sóstó is, mert nagyon szeretem a természetet. Imádok itt sétálni, imádom a hely hangulatát. Amit pedig mindenképp meg kell említenem, az a gyros! Nyíregyházán ettem az ország talán legjobb gyrosát, és azóta sem hagyom ki, ha erre járok. Egyébként a zenekar is ezer szállal kötődik ide – Sidi például gyermekkora legszebb éveit töltötte a városban, ha jól emlékszem, 5 évig laktak itt. Nagyon sok, jó hangulatú koncertet adtunk Nyíregyházán, melyek közt több olyan is van, amit biztos, hogy soha nem felejtünk el. Egyszer például buli közben olyan trópusi eső zúdult ránk egy pillanat alatt, hogy mire észbe kaptunk, totálisan elázott az egész felszerelésünk, amit aztán napokig szárítgattunk egy közeli vállalati üdülőben. Jövőre lesz egyébként kereken 20 éves a zenekar, amit többek közt egy új lemezzel és egy jubileumi koncertsorozattal ünneplünk. A turné során olyan helyekre szeretnénk eljutni, amelyek valamiért fontosak számunkra, ahogy Nyíregyháza is – nagyon várjuk már a találkozást az itteni közönséggel!

A teljes interjú elolvasható ide kattintva.

SZABÓ ZSÓFI MŰSORVEZETŐ

Az első benyomásom nagyon pozitív volt a városról. A kedvenc helyem egyértelműen Sóstó, ott szoktam futni Gyémánttal, a kutyámmal. Szeretek itt lenni, kedves mindenki, már igazán otthon érzem magam. Míg Budapesten az emberek hozzá vannak szokva ahhoz, hogy ismert emberekkel találkoznak, addig Nyíregyházán nap mint nap azzal szembesülök, hogy meglepődnek a városlakók, ha a bankban, gyógyszertárban vagy a boltokban futunk össze.

A teljes interjú elolvasható ide kattintva.

D. NAGY LAJOS, A BIKINI FRONTEMBERE

A zenész már több mint két évtizede, hogy a Bikini együttes frontembere. Tiszalökön született, de később családjával Budapestre költözött. Diákcsínyeknek köszönhető, hogy aztán mégis visszakerült a megyébe, méghozzá Nyíregyházára, a Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskolába, ahol végül befejezte tanulmányait.

Először rossz volt, hogy kiragadtak a megszokott közegből, de hamar feltaláltam magam. Zenekart alapítottam és egyre jobb volt minden. Leérettségiztem, aztán elhagytam Nyíregyházát, de az emlékek megmaradtak bennem. Hogy mi történik az emberrel, amikor 18 éves, azt talán soha sem felejti el.

A teljes interjú elolvasható ide kattintva.

VUJITY TVRTKO VILÁGUTAZÓ RIPORTER

Nyíregyháza számomra mindig is közelebb lesz a szívemhez, mint bármely más város, Pécsen kívül. Nemcsak egy újságírónak, hanem egy embernek az életében is egyetlen egyszer fordulhat elő, vagy egyszer sem, hogy 55 évvel a második világháború befejezése után, 600 ezer eltűnt és meghalt honfitársunk közül egyet mégis élve talál, egy nagyon messzi börtönszerűen működő elmegyógyintézményben, az oroszországi Tatárföld szélén. Haza hoztuk Magyarországra, kitartó kutató munkával kerestük a családját úgy, hogy több mint 2000 család jelentkezett érte, majd 2000. szeptember 16-án visszaadhattuk őt a saját testvéreinek, Annának és Jánosnak. Én úgy gondolom, hogy ez egy Isteni csoda, ezért számomra Nyíregyháza – ahová hazatért – mindig is közelebb áll a szívemhez.

A teljes interjú elolvasható ide kattintva.

Bruszel Dóra