Szombaton megnyitott a 250 millió forintból felújított Tófürdő – Óriási volt az érdeklődés
Fotó: Szarka Lajos

Ünnepélyes keretek között adták át Sóstón a Tófürdőt. Mintegy 250 millió forintból modernizálták. Felújították az öltözőket, a gyerek és termál medencét, két új vízi csúszda és stég került kialakításra.  Ezután új, korszerű környezet várja a látogatókat, változatlan jegyár mellett.

Június 15-én, szombaton már 9 óra előtt hosszú sorban várták az érdeklődők a felújított Tófürdő nyitását. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere ünnepélyes keretek között átvágta a szalagot, majd strandfelszerelésekkel lepte meg az első érkezőket. A nagy múltra visszatekintő sóstói fürdőhely átalakításánál figyelembe vették a törzsvendégek és a lakosság javaslatát.

Már a tervezésnél bevontuk a törzsgárdát, a törzsközönséget. Véleményezték, javaslatokat tettek, amelyek nagyrészt be is épültek a tervezésbe és a megvalósításba is. Tudjuk, hogy ide első sorban nyíregyháziak járnak, tehát ez nem kifejezetten turista hely, ez az egész fejlesztési program a nyíregyháziakért van.

– mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A 250 millió forintból teljesen megújult a Tófürdő. Megduplázták a pénztárak számát, megújították a beléptető kaput, teljesen új lett az öltöző blokk és a környezet is megszépült.

A térkapcsolatok teljesen megújultak, új zöldfelület van, öntözőhálózat, egységes kiszolgálóterek, és a legfontosabb a gyermekek kedvence, a két nagy csúszda. A régi egy 1986-ban épült csúszda volt, az idő vasfoga már megrágta, úgyhogy a kor színvonalának megfelelő dupla csúszda is rendelkezésre áll most már. A termál világrészt is átalakítottuk. Ott napvitorla fedést kapott a gyermek medence, illetőleg új gyermek játszóeszközök kerültek elhelyezésre és ami még nagyon fontos és a nyíregyháziak nagy kedvence volt a régi nagy stég, ez most a tó közepén van. Úgy gondolom, hogy egy komplett ráncfelvarrásról beszélhetünk.

– emelte ki dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A látogatók és a törzsvendégek nagy örömmel vették birtokba a Tófürdőt.

A csúszda is nagyon tetszik, bár mondjuk én nem szoktam használni. Minden nagyon jó. A füvesítés, az öltözők, a fürdők, a fogadtatás, az, hogy dupla pénztár van, gyorsabban mennek a sorok. Nagyon meg vagyok elégedve, minden nagyon tetszik. Le a kalappal a vezetőség előtt, a polgármesteri hivatal előtt, minden minden nagyon tökéletes.

– tette hozzá Balla Szabolcs, törzsvendég.

Újdonság, hogy az időjárás függvényében meghosszabbítják a szezont, a tervek szerint így még szeptemberben is várják a fürdőzni vágyó vendégeket, változatlan jegyárak mellett.

 

Kapcsolódó tartalmak:

⇒ Ön is a megújult Tófürdőn töltötte a hétvégét? Keresse meg magát fotóinkon!

⇒ Megnyitott a teljesen felújított Tófürdő! - Az első látogatók ajándékot is kaptak!

⇒ Hétvégén nyit a teljesen megújult Tófürdő – Új stég, modern környezet!

Kapcsolódó galéria

Megújult a Tófürdő