Szombaton ingyenes Anna and the Barbies koncert a Váci Mihály Kulturális Központban
Fotó: Illusztráció

Magyarország egyik legsokszínűbb és legvagányabb együttesével, az Anna and the Barbies bulijával nyit meg szombaton a nyíregyházi Petőfi Klub.

Ebben a hónapban nyitják meg kapuikat országszerte, sőt a határon túl is a magyar költészet egyik legismertebb és egyik legkiemelkedőbb költőóriása születésének 200. évfordulója alkalmából életre hívott Petőfi Klubok, hogy kulturális és közösségteremtő rendezvények sorával idézzék meg Petőfi Sándort.

A márciusban megnyitott 88 hazai és 12 határon túli Petőfi Klubban ezen a hétvégén péntektől vasárnapig háromnapos, 15 állomásos koncertsorozat köszönti a tavaszt. Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban az Anna and the Barbies koncertezik majd 19 órától.

A magyar Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy a 2022. és 2023. évet Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánítja az egyik leismertebb magyar költő születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékév egyik kiemelt eleme a Petőfi Klubok Kárpát-medencei hálózatának kialakítása. Idén és jövőre is 100-100 klubot nyit meg a Nemzeti Művelődési Intézet, ahol tartalomszolgáltató partnereivel együtt a nemzeti értékek megismerését, tudásbővítést, helyi közösségek erősítését szolgáló kulturális programokat szervez. Lesznek komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi és irodalmi előadások, könyv- és folyóirat-bemutatók, kiállítások, vetítések.