Szociális tűzifaprogram – Már 600 család átvette a tüzelőanyagot

Már 600 család vette át a szociális tűzifaprogramban számukra biztosított tüzelőanyagot. December elsején újra elindult a szociális tűzifaprogram Nyíregyházán, melynek keretében a családok 5 mázsa tüzelőanyagot igényelhetnek, a rendelkezésre álló ötezer mázsa tűzifából. Ezt az igényt a háztartások a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnál nyújthatják be. Az intézmény ezt követően a meghatározott eljárásrend szerint bírálja el az igényeket.

Sorra érkeznek az autók a NYÍRVV Tüzér utcai telephelyére. Van, aki utánfutóval, de olyan is akad, aki a kocsija csomagtartójában, többször fordulva tudja csak elvinni a számára biztosított tüzelőt. Több mint 500 nyíregyházi családnak tudnak segíteni az idei szociális tűzifaprogramban. Az érintettek 5 mázsa tüzelőanyagot igényelhetnek a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül, az elszállítást viszont mindenkinek egyénileg kell megoldani.

Már 600 család átvette a tűzifát

A program több évtizedes hagyomány már a városban, az igényléseket idén is a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül lehet leadni. Személyesen és telefonon is lehet jelentkezni, amelyet nemcsak a rászorulók, hanem a rászoruló környezetében élő hozzátartozók vagy ismerősök is jelenthetnek.

„740 kérvény érkezett be hozzánk eddig, 720 családot már kiértesítettünk és 600-an már át is vették a tűzifát. Ez 3 ezer mázsa tűzifát jelent a szezonban. Mindenkit adott időpontra hívunk, vagy pénteken lehet pótolni az átvételt. Akik még nem igényeltek, de rászorulók, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnál nyújthatják be az igényüket, ők, ha szükséges, helyszíni szemlét tartanak a rászorultság megállapítása miatt, majd értesítik a NYÍRVV-t, hogy kapják meg a tűzifát” – mondta el Jászai Menyhért alpolgármester.

A háztartásonként 5 mázsa tűzifát a NYÍRVV Nonprofit Kft. telephelyén, Nyíregyházán, a Tüzér u. 2–4. szám alatt vehetik át az igénylők. A hazaszállításról ezúttal is mindenkinek magának kell gondoskodnia. Mindezen felül a téli krízishelyzet idejére az önkormányzat tartalék tűzifát is elkülönített. A rászorulók számára mintegy 5000 mázsa fát osztanak ki az idei évben, emellett mintegy 1500 mázsa tartalék tűzifát vásárolt az önkormányzat.