Szerdán kezdődik az atlétika szuper liga Nyíregyházán
Fotó: Illusztráció

Szerdán kezdődik az atlétika szuper liga a nyíregyházi Atlétikai Centrumban. A versenyszámokra 170-en neveztek, köztük több nyíregyházi atléta is. A legtöbb induló a 100 méteres férfi és női síkfutásban lesz, de nagy küzdelmekre számítanak a magasugrásban, vagy éppen diszkoszvetésben és a női súlylökésben is.

Nyílt kapuk mellett kezdődik, és ingyenesen látogatható lesz az atlétika szuper liga, amely szerdán 14 órától veszi kezdetét a nyíregyházi Atlétikai Centrumban. A versenyszámokban több nyíregyházi induló is lesz, a szurkolók pedig korlátozások nélkül látogathatják a rendezvényt.

Szerdán rendezzük meg az első atlétika szuper liga versenyt, ilyen kaliberű verseny még Nyíregyházán nem volt, ez egy versenysorozat utolsó állomása, itt pontokat tudnak szerezni a versenyzők, amelyekkel az országos döntőbe kerülhetnek, különböző versenyszámokban” – mondta Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportcentrum üzemeltetési igazgatója.

A verseny a magyar élvonalnak lett kitalálva, amelyre 28 egyesület nevezett. Összesen 170 nevezés futott be, a legkedveltebb versenyszám pedig a 100 méteres férfi és női síkfutás, amelyekre 20 és 17 versenyző nevezett be – tette hozzá Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétikai szakágvezetője.

Ami nagyon lényeges, hogy a szuper liga a legjobbaknak lett kitalálva, és köztük vannak nyíregyházi versenyzők is. Nagy verseny várható magasugrásban, diszkoszvetésben. A női súlylökésben itt lesz Márton Anita, 19 méter körüli eredménye van, ő Kerekes Dórával is összeméri a tudását, bízom benne, hogy Dóra fölényesen nyer majd ezen a versenyen.”

A verseny a felnőtteknek lett kitalálva, és ez egy pénzdíjas versenysorozat, ahol a legjobb 4 versenyzőt díjazzák, de emellett bónuszok is lesznek. A döntőbe pedig a legjobb 8 kerül, magasabb díjazásért – fűzte hozzá a szakágvezető.