Szeptember 19-től újra Mozdulj Nyíregyháza!

Szeptember 19-én újra elstartolnak a Mozdulj Nyíregyháza! ingyenes mozgásprogramjai – jelentette be Facebook oldalán dr. Kovács Ferenc polgármester. Több mint 25-féle mozgásforma közül választhatnak a sportolni vágyó felnőttek és gyerekek. Az órarendben ezúttal is szerepelnek sportrendezvények: lesz Bringaváros, Fitt-Kedd és Fitt-Szülinap is.

Már 9. éve töretlen a népszerûsége a Mozdulj Nyíregyháza! foglalkozásainak. A 2013-ban indult programsorozat jelenleg 27-féle mozgást kínál és heti 38 edzést tartanak a város különböző pontjain, úgy mint a belvárosban, az Atlétikai Centrumban, a Bujtosi Városligetben, Sóstóhegyen, Oroson, a Kertvárosban, Borbányán vagy éppen Nyírszőlősön.

 

Gyerekekre és családokra is gondolnak

Ami a seniorokat illeti: kifejezetten nekik (is) ajánlott az esésmegelőző mozgásprogram, a senior táncház, a csontritkulás mozgásprogram, a senior vízi torna vagy éppen a senior örömtánc. A gyerekeket várják a zenés gyermektornára, a kölyökatlétikára, a prevenciós tornára és a gyermektáncra. De külön gondolnak a családokra is. Az őszi órarendben szerepel családi tollas, családi asztalitenisz, családi teke és családi lövészet is. 
 

Mozdulj Középiskolás

A Nyíregyházi Egyetem hagyományteremtő céllal kapcsolódott a tavaszi félévben a Mozdulj Nyíregyháza! programjához, a mostani pedig már a második félév lesz, amikor közösen sportolhatnak a középiskolások és az egyetemisták. A felvételi előtt álló tanulóknak ugyanis ilyen módon is szeretnék bemutatni a helyi lehetőségeket.

A programsorozat szeptember 19-én indul és november 27-én ér véget.