Újabb Pole és két dobogós hely Zolderben

A belgiumi Zolderben folytatódott a kamion Európa-bajnokság.  A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert remekül ment az időmérőn, melyen esős körülmények vártak a versenyzőkre. A magyar pilóta a leggyorsabb volt szombaton, és 10. alkalommal indulhatott az élről, Lenz és Albacete elől. 

-    Izgalmas időmérő volt esőben a betonfalak között, ez a szezon legveszélyesebb pályája ilyen körülmények között. Próbáltam ésszel, de gyorsan menni, és örülök, hogy sikerült megtalálni a megfelelő arányt. Szárazon és esőben is nagyon jól működik az autó, köszönöm a csapatnak – mondta Kiss Norbert az időmérő után. 

A nap első versenyén aztán Sascha Lenz kapta el jobban a rajtot, az élre állt, Kiss Norbert üldözte. Javultak a körülmények a pályán, a magyar pilóta folyamatosan gyorsult, és szorongatta német riválisát, aki azonban lezárta az íveket, és végül megnyert a futamot Norbi előtt. A harmadik helyen Adam Lacko ért célba. 

-    A rajtnál kipörögtek a kerekeim, de a legfontosabb pillanatban nem tapadtak megfelelően, és ezt a rajnál Sascha Lenz kihasználta. Ott voltam végig mögötte, néha kicsit hűtöttem a gumikat, mert a pálya felszáradt, de nem akartam nagy kockázatot vállalni. A bajnokság szempontjából jó ez a második hely, mert Jochen Hahn jóval mögöttem végzett, de természetesen szerettem volna nyerni. Majd a következő versenyen javítunk – nyilatkozta Kiss Norbert.

A nap második versenyén a fordított rajtrács miatt a hetedik helyről indulhatott a HUMDA által is támogatott háromszoros Európa-bajnok. Kiss Norbert remekül haladt, sorra előzte ellenfeleit, és egészen a második helyig jött fel. Jochen Hahn megelőzésére már nem maradt idő, de így is fantasztikus versenyzéssel ismét a dobogó második fokára állhatott. A harmadik André Kursim lett. Folytatás vasárnap, újabb két versennyel.