Szemtanúkat keres a rendőrség a decemberi Nyírturánál történt halálos baleset okán

Szemtanúkat keres a rendőrség a decemberi Nyírturánál történt halálos baleset okán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 15000/19/2019. bűnügyi számon halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A 4-es számú főúton Nyírtura külterületén közlekedett egy férfi az általa vezetett személygépkocsiból, és az utána kapcsolt utánfutóból álló járműszerelvénnyel 2018. december 22-én 16 óra 55 perckor. A nyomozás adatai szerint a járművezető a főút 285. kilométerszelvényében az út menetiránya szerinti jobb oldalán - részben az útpadkát is igénybe véve - megállt a járműszerelvénnyel, és ezután az utánfutó hátfalát lehajtotta, ami így a pótkocsi világító- és jelzőberendezéseit eltakarta. Az egyik Nyírtura irányából érkező személygépkocsi vezetője feltehetően későn észlelte az álló járműszerelvényt, amelynek nekiütközött. Az ütközés következtében a személygépkocsi oldalára borult, és átcsúszott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező személygépkocsival

Az álló járműszerelvénybe hajtó gépkocsi vezetője a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gépkocsiban utasként tartózkodó nő és gyermek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset következtében a szemből érkező személygépkocsi vezetője is súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik a közlekedési baleset bekövetkezésének körülményeiről információval rendelkeznek.

Jelentkezni lehet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán személyesen, telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívószámon. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is bejelentést tehet.


Forrás: police.hu