Szabadtéri tűzesetekhez és műszaki mentéshez is riasztották kedden a tűzoltókat

A mátészalkai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet a tulajdonosnak sikerült eloltania, a tűzoltók az izzó, parázsló részeket eltávolították és értesítették az áramszolgáltatót. A villanyoszlop helyreállításának idején átmenetileg tizenkét fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás.

Száz méter hosszan a száraz aljnövényzet gyulladt be hétfő délután Nyírmihálydiban, a Gelsi és Rákóczi utak mentén. A szakolyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Komoró külterületén hatszáz négyzetméteres területen csaptak fel a lángok, itt a záhonyi hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A gyalogos forgalmat akadályozta egy megdőlt fa kedden délelőtt Mátészalkán, a Kölcsey utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet.

Kisbusz rakterében lévő hordóban tárolt rágcsálóirtószer füstölt kedden délután egy parkolóban Mátészalkán, az Alkotmány úton. A város hivatásos tűzoltói biztonsági védőzónát jelöltek ki, a füstölést megszüntették, a hordót letakarták és visszahűtötték. A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végzett, de egészségre káros értékeket nem mutattak ki. Az anyagot kármentesítő edénybe átfejtették és megsemmisítésre elszállították. A hatóság munkatársai az iparbiztonsági szemle mellett ADR ellenőrzést is végeztek. Személyi sérülés nem történt.